TBL'de Normal Sezon Fikstürü Belirlendi

Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-15 sezonu fikstürü, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan törenle belli oldu. Geçtiğimiz sezonun finalisti, erkek takımımız Galatasaray Liv Hospital; sezonu kendi evinde, Uşak Sportif karşısında açacak.

Kulübümüz adına törene takım menajeri Ömer Yalçınkaya katıldı. Takım menajerimiz gündeme ve değişen kurallara dair önemli açıklamalarda bulundu. Kavgasız, gürültüsüz, centilmence bir sezon dileyen Yalçınkaya; değişen kurallara en kısa sürede uyum sağlayacaklarını ifade etti. 11 Ekim Cumartesi başlaması planlanan Beko Basketbol Ligi, 9 Mayıs'ta sona erecek. Normal sezonu ilk 8 içerisinde tamamlayan takımlar play-off oynamaya hak kazanacak. Son 2 sırada bitiren takımlar ise bir alt kümeye düşecekler. Play-off serisinde normal sezonda rakibe karşı alınmış galibiyetler bir anlam ifade etmiyor, her eşleşme 0-0 başlayacak. Çeyrek final serisinde 2, yarı final serisinde 3 galibiyet alan takımlar turu geçecekler. Finalde ise 4 galibiyeti yakalayan takım sezonu şampiyon bitirecek.

Geçtiğimiz sezonda Euroleague ve TBL'de önemli yerlere gelen Galatasaray Liv Hospital, başarılı bir periyot çizmişti. Euroleague'de çeyrek finale çıkan tek Türk takımı olmuş, TBL'de ise finale çıkmayı başarmıştı. Final serisinde durum 3-3 iken hatırlayacağınız gibi bazı sebeplerden dolayı maça çıkılmamış, 17 Haziran duruşu sergilenmişti. Bu sezon daha ileriye gitmeyi hedefleyen Galatasaray Liv Hospital, kadrosuna önemli takviyelerde bulundu. Pietro Aradori, Martynas Pocius, Vladimir Micov gibi Euroleague kalitesinde önemli oyuncuları kadrosuna katan takımımız, Nolan Smith ve son bir pivot transferi ile transferi kapatacak. Bu sezonki fikstürümüzde ise dikkat çeken bir nokta var. Üç hafta üst üste zorlu maçlara çıkacağız. 5. Hafta İpekçi'de Anadolu Efes'i konuk edeceğiz, 6. Hafta Ülker Arena deplasmanındayız ve 7. Hafta Beşiktaş İntegral Forex'i ağırlıyoruz. Bu maçlara nasıl geleceğimiz çok önemli. Sezona iyi başlarsak, bu zorlu üç haftayı da aynı ivmeyle atlatabiliriz.

Takımımızın normal sezon fikstürü ise şu şekilde:

1. Hafta: Galatasaray Liv Hospital - Uşak Sportif
2. Hafta: Banvit - Galatasaray Liv Hospital
3. Hafta: Galatasaray Liv Hospital - Edirne Basket
4. Hafta: Torku Konya Selçuk Üniv. - Galatasaray Liv Hospital
5. Hafta: Galatasaray Liv Hospital - Anadolu Efes
6. Hafta: Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital
7. Hafta: Galatasaray Liv Hospital - Beşiktaş İF
8. Hafta: Türk Telekom - Galatasaray Liv Hospital
9. Hafta: Galatasaray Liv Hospital - RH Gaziantep
10. Hafta: Trabzonspor MP - Galatasaray Liv Hospital
11. Hafta: Galatasaray Liv Hospital - Tofaş
12. Hafta: Pınar Karşıyaka - Galatasaray Liv Hospital
13. Hafta: Darüşşafaka Doğuş - Galatasaray Liv Hospital
14. Hafta: Galatasaray Liv Hospital - İstanbul BŞB
15. Hafta: Rönesans TED Kolejliler - Galatasaray Liv Hospital

FCNBlog ekibi olarak Yenilmez Armada'ya 2014-15 sezonunda başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0