Galatasaray Odeabank hazırlık turnuvasında şampiyon oldu!

Yeni sezon öncesi çalışmalarına milli takımlardaki oyuncularından yoksun olarak İstanbul'da devam eden Galatasaray Odeabank kadın basketbol takımı, İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Tuğrul Akas Turnuvası'nda karşılaştığı Beşiktaş, Orduspor ve İstanbul Üniversitesi BGD karşısında üç maçta üç galibiyet elde ederek şampiyonluğa ulaştı. Ekrem Memnun'un öğrencileri sezon öncesi ilk hazırlık karşılaşmaları olmasına rağmen rakipleri karşısında farklı skorlarla galip gelmeyi başararak sezon öncesi gözdağı vermiş oldu.

Öncelikle rakiplerimizin hem kadro kalitesi hem de basketbol mantalitesinin seviyesi bizim takımımızın klasmanında değil. Oynadığımız her maçı farkla kazanmamıza rağmen tamına tamına hazır bir görüntüde değiliz ama şimdilik iyiyiz. Daha ciddi rakiplerle oynadığımızda bu turnuvanın hazırlıktan öte olmadığını göreceğiz. Takımda eksik olan şeyler var. Ama Ekrem Memnun'un takıma ilgisi özellikle son maçta çok iyiydi. Coach etkisi, rakibe skor olarak üstünlük kurduğumuzda bile takım savunmasından ve doğru hücum oyunlarından vazgeçmememizi sağlıyor. Yeni transferleden Nuria Martinez bu turnuvada forma giymedi. Ama diğer yeni oyuncularımızdan güzel sinyaller aldık. Özellikle Queralt Casas genç yaşına rağmen sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapısı olduğunu bize gösterdi. Son maç 17 sayı, 8 ribaund ve 5 asistle oynadı ve ne kadar komple bir oyuncu olduğunu gösterdi. Hem savunmada hem de hücumda bu turnuva genelinde efektif bir rol aldığını söyleyebiliriz. Bu performansını sezon boyunca göstermesi dahilinde takımda fark yaratan isimlerden biri olabilir. Jelena Dubljevic ise skorer oyununu sarı-kırmızılı forma altında da gösterecek gibi duruyor. Beşiktaş maçında 16 sayı ve 11 ribaund ile mücadele ederek pota altından bulacağımız skorlarda önemli bir role sahip olacağını gösterdi. Onun gelişiyle Avrupa'nın en iyi uzun rotasyonlarından birine sahip olduğumuzu söylemiştim. Sancho Lyttle da takıma eklendiğinde bu tezin ne denli doğru olduğuna şahit olacağız diye düşünüyorum. Bahar Öztürk nam-ı değer Barbara Turner da bu takımda skor anlamında önemli bir parça olduğunu gösterdi. Son maç 14 sayı üreterek takımın en skorer ikinci oyuncusu oldu. Bir de genç yerli oyuncumuz, 15 yaşındaki İnci Güçlü'den söz etmek gerek. Önemli bir fiziği ve boy üstünlüğüne sahip. Bunu çok iyi kullanıyor ve gelişmeye açık bir uzun gibi gözüküyor. Kondisyonu henüz iyi değil ve savunma bilgisi yetersiz. Gelişmeye açık bir oyuncu ve daha çok genç. Bu sezon göstereceği performans uzun rotasyonundaki rekabeti arttırabilir. Ligde farkın açıldığı maçlarda oyuna girip tecrübesini arttırabilir. Tabii bu yorumlar hep turnuva genelinde, sezon başladığında taşlar daha net yerine oturacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0