Galatasaray üçüncü oldu..

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdüren Galatasaray Liv Hospital erkek basketbol takımı, Zalgiris Kaunas'ın kuruluşunun 70.yılı etkinlikleri kapsamıında düzenlediği Kaunas Akropolis Turnuvası'na katıldı. THY Euroleague'de geçtiğimiz sezon çeyrek final oynama başarısı gösteren Ergin Ataman'ın öğrencileri, yeni sezon öncesinde de Avrupa'nın önemli takımlarıyla hazırlık maçı yapma şansı buldu. Ev sahibi Zalgiris Kaunas'ın yanı sıra, Lokomotiv Kuban ve Panathinaikos ile birlikte turnuvada yer alan Galatasaray Liv Hospital turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

İlk maçta rus ekibi Lokomotif Kuban ile karşılaştık. Karşımızda kadrosunu bir hayli güçlendiren, iç-dış kalitesini çok iyi planlamış ve bizden daha hazır bir takım vardı. Kuban'la daha önce bir hazırlık maçı daha yapmıştık ve zor da olsa kazanmıştık ama Rus ekibi bu kez o şansı bize vermedi. Pota altı savunmamızın zayıf olması ve skorer oyuncularımızdan verim alamayışımız, maçın 20 sayılarda bitmesine sebep oldu. Üçüncülük maçında Yunan temsilcisi Panathinaikos ile karşı karşıya geldik. Kuban'ın bize yaptığını biz onlara yaptık ve farkı 30 sayılara kadar çıkardık. İkinci yarıda fazla efor sarfetmemize gerek kalmadan maç ilk yarıda bitmişti. Her ne kadar Pana'nın savunma zaafı şiir gibi(!) olsa da, skorer oyuncularımızın hepsinin fark yaratmaları oyunu çok daha fazla etkiledi. Arroyo, Pocius başta olmak üzere; Micov, Aradori, Smith ve Sinan dahil her kısa oyuncumuz iyi işler yaptılar. Şutör bir takıma evriliyoruz özellikle kısa rotasyonumuz için bunu söylemek gerek. İşin hücum kısmında bizi tatmin edecek çok fazla oyuncuya sahibiz. Açıkçası ligin en iyi kısa rotasyonuna sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Arroyo başlıyor, Pocius devam ediyor, Aradori devreye giriyor, Micov sorumluluktan kaçmıyor, Pocius tam bir istikrar abidesi, kenarda Sinan ve Nolan Smith gibi enerjik iki kısa var vs vs.. Tek sorun şu an için savunma sertliğimiz ve pivot konusunda net bir karar veremememiz. Smith, Pocius, Sinan, Furkan ve Gönlüm gibi işin savunma kısmında agresif oyunculara sahibiz. Bu oyuncuların önderliğinde savunma sertliğimizin istenilen kıvama geleceğini söyleyebilirim. Bu sorun ligin ilk 2-3 haftasından sonra yavaş yavaş çözümlenmeye başlayacaktır. 2. sorun içinse coach Ergin Ataman'ın kafasında pivot konusunda henüz net bir isim yok. Jawai ve Vougioukas'tan hangisi bu takımın pivotu, hangisi daha yararlı olacak iki ucu keskin bıçak. Akropolis Turnuvası'nda Vougioukas biraz daha ön plana çıktı, özellikle Pana maçında attığı orta mesafeler ve savunmadaki gayretiyle Jawai'nin 1 adım önünde gibi gözüküyor. Ama ben coach'un aklının hâlen Jawai'de olduğunu düşünüyorum. Pota altında güçlü ve caydırıcı bir uzunla sezona başlamayı seviyor Ergin Ataman. Ama Jawai o caydırıcılığı sağlayacak fiziki yapıda değil ve onun istenilen görüntüye kavuşması sezon içerisinde bize çok şeyler kaybettirebilir. En doğru karar Vougioukas gibi duruyor ama ben yine de Ergin Hoca'nın Jawai'den alacağı en ufak bir sinyalle ona yöneleceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0