BVL | Çanakkale karşısında rahat galibiyet..

Bayanlar Voleybol Ligi'nin 4. hafta mücadelesinde bu hafta takımımız Galatasaray Daikin, Burhan Felek 50. Yıl Spor Salonu'nda Çanakkale Belediyesi'ni ağırladı. Oldukça rahat götürdüğümüz mücadeleyi net bir skorla 3-0 kazandık. Bayan takımımızın Çanakkale karşısında en skorer ismi 19 sayısı ile Caterina Bosetti oldu. Bu galibiyetle takımımız 4. maçında 3. galibiyetini elde etti.

Gamze, Centoni, Bosetti, Meijners, Aslı, Melis ve libero Nihan’la başladığımız maçın ilk setinde ilk teknik molaya 8-3 önde girdik. Hücum ve savunmada etkili oyunumuz setin ikinci bölümüne de yansıdı ve ikinci teknik molaya farkı daha da açarak 16-6 önde girdik. Skor 22-9 olduğunda fark 13'e çıksa da Çanakkale bu noktadan sonra biraz daha toparlandı fakat takımımız Çanakkale'ye fazla şans vermeyerek seti 25-16 kazandı.

İkinci set takımımız için neredeyse antrenman setinden ibaretti. Yoğun taraftar desteğini alan kızlar ilk teknik molaya 6-1 üstün girdi. Tempoyu düşürmeden devam ettik ve ikinci teknik molaya 16-4 önde girdik. Gerçekten kusursuz oynadığımız ve 5 ace sayısı kazandığımız seti 25-7 kazanarak oldukça rahat bir şekilde üçüncü sete girdik.

Üçüncü sette de ibre Galatasaray Daikin'den yanaydı. İlk teknik molasına 6-2 önde girdiğimiz setin ikinci bölümünde üstünlüğümüzü koruduk fakat olumsuz bir sakatlık yaşayan Nadia Centoni maçı terketmek zorunda kaldı. Centoni'nin çıkışından sonra hem oyun temposunda hem de moral olarak düşüş yaşayan takımımız setin Çanakkale ekibine gitmesine izin vermedi ve son seti 27-25'lik skorla üstün bitirdi.

Öncelikle Nadia Centoni'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. 2 hafta içinde sahalara dönmesi beklenen Centoni bu maçta 13 sayı üretirken maçta en çok dikkati Caterina Bosetti 19 sayısı ile çekti. Hollandalı Floortje Meijners ise 16 sayı ile mücadele etti. 13 ace gibi mükemmel bir servis istatistiği yakalayan takımımız 10 blok sayısı üretti.

Bitirmeden taraftar hakkında da bir şey söylemek isterim. Bu sezon voleybol maçlarına taraftar da iştirak ediyor. Fakat, her yerde açıklamalar var. Niyet farklı. Bu sezon futbolda başlatılan e-bilet uygulamasına tepkisini taraftar amatör branş maçlarına giderek tepki koyuyor. Çok değil, geçen sezon boş tribünlere oynarken bu denli bir artış tabii ki doğal değil. Fakat bir vesile ile istediğimiz görüntü oluştu, maalesef sürekli küfürlü tezahürat ile. Umarım bundan sonra amaç e-bilet protestosu değil de, voleybol takımımızı desteklemek olur, taraftar voleybol takımlarımıza daha fazla ilgi gösterir. Galatasaray voleybol branşı bu desteği kesinlikle hak ediyor.

Galatasaray Daikin, Bayanlar Voleybol Ligi'nde 5. hafta mücadelesini 15 Kasım Cumartesi saat 16:00'da Bahçeköy Orman Fakültesi Salonu'nda Sarıyer Belediyesi karşısında verecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0