BVL | Sarıyer karşısında tie-break setinde..

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nin 5. haftasında takımımız Galatasaray Daikin, Bahçeköy Orman Fakültesi Spor Salonu'nda Sarıyer Belediyespor'a konuk oldu. 0-2 öne geçtiğimiz maçta maalesef skor avantajını koruyamadık ve tie-break setine giden mücadeleyi 2-3 kazandık ve bir puan yitirmiş olduk. Centoni'nin sakatlığı dolayısıyla forma giymediği mücadelenin en skorer oyuncusu 21 sayısı ile Floortje Meijners oldu.

Gamze'nin harika servisleri ile başladığımız maçta müthiş bir seri ile ilk teknik molaya 1-8 önde girdik. Mola sonrası temposunu koruyan takımımız, ikinci teknik molaya da 5-16 önde girdi. Sarıyer'in iyice demoralize olduğu seti büyük bir fark ile 9-25 kazanmasını bildik.

İkinci teknik molaya daha istekli başlayan Sarıyer Belediyesi, Meijners'in etkili servisleri karşısında yavaşladı ve fark 4'e çıktı, 4-8. İkinci teknik molaya farkı biraz daha açarak 10-16 önde girdik. Maçın son bölümünde farkı kapatmaya çalışan Sarıyer Belediyesi'ne izin verdik, son sayılarda tartışmalı kararlar yüzünden sarı kart gördük fakat seti 26-28 kazanmasını bildik.

Üçüncü set dengeli başladı, ve Sarıyer üstünlüğünde ilk teknik molaya 8-7 geride girildi. 10-10 eşitlikten sonra Sarıyer Belediyesi farkı açmaya başladı ve ikinci teknik molaya 16-11 geride girdik. Farkı kapatsak da Sarıyer seti vermedi ve 25-23 ile durumu 1-2 yaptı.

Dördüncü setin ilk teknik molasına 8-7 geride girdik. Tempomuzu koruyamadık ve farkın açılmasına engel olamadık. Sarıyer seri bularak ikinci teknik molaya 16-9 önde girdi. Seti 25-17 kaybederek bir puan kaybetmiş olduk ve maçın galibini belirlemek için tie-break seti oynandı.

Tie-break setine 2-0 önde giren Sarıyer'den kontrolü elimize alsak da ev sahibi takım 6-5'lik skorla öne geçti ve mola almamıza sebep oldu. Fark açıldı ve verdiğimiz seri ile 10-5 geriye düştük. Bu skordan sonra toparlanan takımımızın kaybedilen puanın yalnızca 1 olarak kalması için uğraştı ve 13-15'lik skorla 2 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Hollandalı oyuncumuz Floortje Meijners'in 21 sayıyla oynadığı maçta Ezgi 15, Bosetti ve Aslı da 11'er sayı ile mücadele etti. Orta oyuncularımızdan Melis kullandığı 5 hücumdan faydalanamazken 6 blok sayısı üretti. Ayrıca Gamze'nin 6 ace'lik performansı da göz doldurdu.

Takımımız bir sonraki maçını 22 Kasım Pazartesi günü Bursa ekibi Nilüfer Belediyesi ile oynayacak. Burhan Felek Spor Salonu'nda evsahipliği yapacağımız maç 13:00'de başlayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0