EVL | Galatasaray FXTCR 2-3 Ziraat Bankası

Türkiye Erkek Voleybol Ligi'nin 6. haftasında ekibimiz Galatasaray FXTCR, geçen hafta Fenerbahçe deplasmanında aldığı galibiyetin morali ile çıktığı maçta Ziraat Bankası'nı ağırladı. Hakemlerin maçın önüne geçtiği mücadelede Ziraat Bankası maçı 3-2 kazanarak puan tablosunda averaj ile önümüze geçti.

Bu maçın set set analizini yapmaya gerek yok, çünkü ben dahil salonda bulunan 50 civarındaki Galatasaray seyircisi voleybol müsabakası değil adeta tiyatro izledik. Tiyatronun adı da; Hakem Skandalı!

Ziraat Bankası tarafı maça oldukça hazırlıklı gelmiş, taraftarı ve yönetici grubu ile, maçı domine edecekleri başından belliydi. Galatasaray buna izin vermeden ilk seti kazandı. Tempomuzda ne yazık ki bir farklılık vardı. Geçen haftaki Fenerbahçe maçındaki oyuncular gitmiş sanki, ruh gitmiş. Ama o haliyle bile Ziraat Bankası'nı mücadelesi ile yenebilecek bir takımımız vardı, bu belliydi. İkinci sette düşük temposuna yenilen takımımız bu seti mağlup bitirdi. Şov, bu setten sonra başladı. Başhakem, Ziraat yöneticileri ile sürekli göz göze mi geldi bilemeyeceğim artık fakat inanılmaz kararlar vermeye başladı, kartlar havada uçtu. Fakat ne hikmetse gerek oyuncularımıza, gerek hakemin kendisine her türlü sözlü ve hareketli davranışlarda bulunan Ziraat kaptanı Hüseyin Koç sahanın ağababası gibi rahat rahat çirkefliklerine devam etti! Hakemin seti adeta Ziraat'e hediye ettiği maçta durum 1-2 oldu.

Bir önceki sette hakemin her türlü tahriğine tepkisini koyan Galatasaray taraftarı birden çok ihtar yedi. Ziraat Bankası oyuncuları ve antrenörleri her sayımıza itiraz etmekten geri kalmadı ve oyunu oldukça yavaşlattılar. Bariz voleybol kurallarına aksi davranan oyuncular bile nereden aldıklarını bilemediğim bir güç ile hakeme rahatça itiraz ettiler. Fakat oyundan düşmeyen takımımız seti alarak durumu 2-2 yaptı.

Fakat bu maçta ters giden şeyler olduğunu seyircisinden menajerine tüm Galatasaraylılar fark etti. Bu fark kendisini son sette yine gösterdi. Tie-break setinin son bölümüne doğru son kozunu oynayan hakemler yine hatalar yaptılar ve maçı kaybetmemizde kötü oyunumuzun da önüne geçmeyi başardılar.

Kötü performansımızın yanına eklenen art niyetli hakem kararları sahadan bir puan ile ayrılmamıza sebebiyet verirken takımımızda Filip Rejlek 29 sayı buldu. Baranek'in 20 sayı ile Rejlek'i desteklediği maçta İbrahim Emet 11 sayı ile oynadı. Kötü performansı ile dikkat çeken Tuia ise 10 sayı ile oynadı.

Takımımız sıradaki maçında Ankara'da Milli Piyango'ya konuk olacak. Maç 23 Kasım Pazar günü saat 17:30'da.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0