Derbi öncesi ekonomik kriz!

Galatasaray erkek basketbol takımımızın tecrübeli oyuncuları Kerem Gönlüm ve Ender Arslan, Ekim ve Eylül ayındaki maaşlarını alamadıkları için kulübü icraya verdiler. Ender Arslan'ın iki aylık ücreti 400 bin TL, Kerem Gönlüm'ün iki aylık alacağı ise 350 bin TL. Fenerbahçe Ülker derbisi yönetimin hangi tavırda olacağı merak konusu..

İşler ne zaman iyi gitmeye başlasa, ne zaman iyi bir momentum yakalasak basketbol şubesinde kulübün ismine yakışmayacak krizler meydana geliyor. Oktay Mahmuti'nin gidişinden itibaren hem kadın hem de erkek basketbolda sadece maaşa bağlı olmayan yapılan yanlışlara tanık oluyoruz. Oktay Hoca küfretti, İlkan Karaman kaçtı, Lindsay Whalen Galatasaraylılık ruhunu kavrayamadı, EL şampiyonu takımın kaptanı Işıl Alben takımda tutulamadı, Shavonte Zellous disiplinsizdi. Her sezon oyuncuların maaşı zamanında ödenmez, oyuncular idmanlara çıkmaz ve en kötü takımla ilişiği kesilir. Galatasaraylılık(!) bunu gerektirir. Kerem Gönlüm ve Ender Arslan hiç kuşkusuz Türk basketbolunun yetiştirdiği iki önemli değer. Onlar da Galatasaraylılık ruhunu kavrayamamış olsunlar, yerine kimi alacaksın? Yerine getireceğin oyuncular para almadıkları zaman susacaklar mı? Susmaları ne kadar doğru? Kerem Gönlüm ve Ender Arslan'la sözleşme imzalanırken maaşlarının ne zaman ve ne kadar ödeneceği belirlenmiştir. O tarih geçtiği andan itibaren oyuncunun yapacağı her başvuru, hamle, icra ne derseniz deyin haklıdır. İki oyuncunun Fenerbahçe Ülker'le oynanacak derbi öncesi bu olaya imza atmaları yanlış olabilir, ama maaş ödenmemesi gibi çok büyük bir yanlış varken işin bu kısmıyla çok da ilgilenmemek lazım. Derbi geçseydi, Euroleague maçı öncesi olurdu, lig maçı öncesi olurdu. Furkan Aldemir ve Sinan Güler de aynı tepkiyi gösterseler ve kadro dışında kalsalar ne yapacağız? Sezona bomba gibi başlamış iki yerli oyuncu, emeklerinin karşılığını istemeleri en doğal hakları. Takim içi dengeyi bozuyor ve ruhu kavrayamamış diye onlarla da mı yollarımızı ayıracağız?

Sarı-kırmızı gözlüklerimizi çıkarıp, biraz oyuncuların gözünden olaya bakmamız lazım. Bu kadar krizin yaşandığı basketbol şubesinde hep bi haklıyız, hakkını arayan oyuncu ruhsuz. Her sezon haber sitelerinde "patlak veren kriz" haberlerini görmekten Galatasaray basketboluna olan inancımız zedeleniyor. Galatasaray gibi büyük bir marka basketbolda neden bu kadar sorun yaşıyor, kulübün maddi dengesi niye iyi ayarlanmıyor ve kulübün ismi nasıl bu kadar kolay küçük düşürülüyor anlam vermek imkansız. Bu olay ilk olmuyor, bari son olsun!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0