UCL | İmkansız yoktur..

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında geride kalan 3 maç haftasında 1 puan elde ederek averajla son sırada bulunan Galatasaray, bir numaralı turnuvada grup maçlarının ikinci yarısına başlıyor. 2012 yılının finalisti ve grubun namağlup lideri Borussia Dortmund ile deplasmanda karşılaşacak olan Cesaré Prandelli'nin öğrencileri, zorlu deplasmandan puan veya puanlarla ayrılarak bahar aylarında Avrupa Kupaları'nda mücadele etme şansını arayacak. 4 Kasım Salı gecesi Avrupa'nın en zorlu deplasmanlarından kabul edilen BVB Westfalen Stadium'da oynanacak olan karşılaşmayı Çek hakem  Pavel Kralovec yönetirken, iki takımın karşılaşma öncesi istatistikleri, analizleri ve dikkat çeken detayları şu şekilde..

ŞAMPİYONLAR LİGİ: 200 GOLE BİR KALA..
UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda bugüne kadar kulüp tarihinde 13 kez mücadele etme hakkı kazanan Galatasaray, hiç kuşkusuz bu konuda ülkemizin en başarılı takımı konumunda bulunuyor. İlk olarak 1956-1957 sezonunda Avrupa'nın bir numaralı turnuvasında boy gösteren takımımız toplamda 24 kez bu turnuvada yer almayı başardı. Avrupa'nın en prestijli organizasyonu kabul edilen UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası) bugüne kadar 154 kez sahaya çıkan Galatasaray, bu karşılaşmalarda 55 galibiyet - 61 mağlubiyet ve 38 beraberlikle yeşil zeminden ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım bu karşılaşmalarda rakip filelere 199 gol bırakırken, kalesinde gördüğü 230 gole engel olamadı. Galatasaray, yarın akşam oynanacak olan Borussia Dortmund karşısında bir gol atması halinde Avrupa'nın en büyük turnuvasında 200.golünü atmış olacak ve ağları havalandıran isim Galatasaray tarihine adını yazdırmayı başaracak. Kulüp tarihinde Avrupa'nın en prestijli turnuvasında atılan ilk gol ise 1956-57 sezonunda Dinamo Bükreş karşısında fileleri sarsan Metin Oktay'a ait. 13 Nisan 1994'te oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçında Spartak Moskova fileleri havalandıran Cihat Arslan ise takımımızın, hem Avrupa Kupalarındaki 100. golü, hem de Şampiyonlar Ligi grup maçlarındaki ilk golü olarak tarihe geçti.

İSTATİSTİK: EN ÇOK PAS YAPAN 11.TAKIM
32 takımın yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında ilk devre maçları geride kalırken, 3 maç sonunda 1 puanla grubunda averajla son sırada bulunan Galatasaray pasa dayalı oyun istatistiklerinde üst sıralarda yer alıyor. Anderlecht - Arsenal ve Borussia Dortmund karşısında kalesinde 9 gol görmesine karşın, rakip fileleri yalnızca 2 kez havalandırmayı başaran Prandelli'nin öğrencileri; geride kalan 3 maçta toplamda 1426 kez pas denemesinde bulundu ve bu alanda turnuvanın en çok pas yapan 11. takımı konumunda yer alıyor. Pas isabeti alanında da %88 isabetle 6.sırada yer alan takımımız, maç başına topla oynama istatistiklerinde de %57lik oran tutturmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3 maç sonunda en çok pas yapan takım ise İspanyol teknik adam Guardiola'nın ekibi Bayern München oldu. Alman devi 3 maç sonunda 2193 pas denemesi yaparken, %92 isabet bularak pas istatistiklerinde de önemli bir yere sahip oldu. 

DORTMUND: 3 MAÇTA 9 PUAN, 9 GOL
2012 yılında ezeli rakibi Bayern Munchen ile birlikte final oynama başarısı gösteren Jurgen Kloop'un öğrencileri, grup aşamasına oldukça etkili başladı. Grubun ilk maçında Arsenal karşısında 2-0, ikinci maçta Anderlecht karşısında 3-0 galip gelen Alman ekibi, üçüncü maçta Galatasaray karşısında deplasmanda 4-0 galibiyetle sahadan ayrıldı ve 3 maç sonunda 9 golle 9 puana ulaştı. Bu karşılaşmalarda kalesinde gol görmeyen Ruhr temsilcisi, turnuvanın en iyi gol averajına sahip olurken ezeli rakibi Bayern Munchen ve Shakhtar Donetsk ile birlikte en golcü ikinci takım (Porto ve Real Madrid, 10 gol) olmayı başardı. Jurgen Kloop'un öğrencileri ayrıca geride kalan 3 maçta kalesini gole kapatarak Monaco ile birlikte bu alanda da en iyi takım konumunda bulunuyor. Borussia Dortmund ayrıca geride kalan 3 maç sonunda rakip kaleye 57 şut atarak en çok şut atan ikinci takım konumunda yer alıyor. 

BUNDESLİGA: SON 7 MAÇTA 1 BERABERLİK
Almanya Süper Kupası'nda ezeli rakibi Bayern Munchen karşısında 2-1'lik galibiyetle ve kupayla sezona başlayan sarı-siyahlı rakibimiz her ne kadar Avrupa'da müthiş bir grafik çizse de, Bundesliga'da işler hiç yolunda gitmiyor. Geride kalan 10 hafta sonunda 2 galibiyet - 1 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 17.sırada yer alan Borussia Dortmund, ligde son 7 haftada oynadığı karşılaşmalarda yalnızca 1 beraberlik elde etti. İnanılması güç bir dönem geçiren Alman ekibi, geçtiğimiz hafta ligde ezeli rakibi Bayern Munchen karşısında sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılırken, ligde oynadığı 10 maç sonunda kalesinde 17 gol gördü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0