Aleks Maric resmen Galatasaray'da!

Sezon başından itibaren yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle son bir ay içerisinde 4 oyuncusuyla yollarını ayıran Galatasaray Liv Hospital, pota altında yaşadığı alternatifsizlik problemini sezona Maccabi Electra forması altında başlayan 30 yaşındaki 2.11'lik pivot Aleks Maric ile çözdü. Kariyerinde daha önce Granada, Partizan, Panathinaikos, Lokomotiv Kuban formaları giyen Sırp kökenli Avustralyalı pivot, bu sezon başında Maccabi Electra ile kontrat imzalamıştı. Euroleague'de bu sezon 8 maçta ortalama 8:47 dakika süre alan tecrübeli pivot, 2.3 sayı ve 2.3 ribaund ortalamaları ile mücadele etti. 

Maccabi Electra'da pota altı rotasyonunda Sofoklis Schortsanitis, Sylven Landesberg, Brian Randle gibi isimlerin arkasında yer alan tecrübeli oyuncu hiç kuşkusuz bu dönemde Galatasaray Liv Hospital kadrosuna derinlik kazandıracak. Sezona müthiş bir form grafiği ile başlayan Furkan Aldemir'in ayrılmasının ardından pota altında Nathan Jawai ve Ian Vougioukas'ın eline bakan takımımız, iki oyuncunun da ekonomik problemleri bahane ederek sözleşmesini feshetmesinin ardından dört numaralı pozisyonda Zoran Erceg'n sakatlığının da büyük etkisiyle Vladimir Micov'u kullanmaya başlamıştı. Bir süredir Kerem Gönlüm ve Patric Young ile beş numaralı pozisyonu idare etmeye çalışan Ergin Ataman'ın elinde, her ne kadar eski performansından uzak bir görüntü çizse de Aleks Maric gibi uzun ve sert bir pivot olması rotasyonu genişletecektir.

Lokomotiv Kuban kariyerinde Eurocup'ta şampiyonluk yaşayan kadronun en değerli parçalarından birisi olan Aleks Maric, özellikle turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen oyun kurucu Nick Calathes ile birlikte inanılmaz uyumu ile hücumda Rus ekibinin pota altını etkili kullanmasında başrol oynadı. Richard Hendrix ile birlikte pota altını tam anlamıyla karartan ve maç başına 25 dakikada 11.4 sayı - 7.4 ribaund ve 2 asist ortalaması ile Eurocup'ta sezonu şampiyonlukla taçlandıran Maric, geçtiğimiz sezon Euroleague'de de TOP16 yapan Krasnodar ekibinin formasını giydi. Maric, geçtiğimiz sezon Euroleague organizasyonunda 23 maça çıkarken 17 dakika süre aldı ve 6 sayı - 4 ribaund - 1 asist ortalaması ile oynadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0