TBL | Ayağa kalkış..

Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi 13. haftasında Darüşşafaka Doğuş ile karşı karşıya geldi. Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki son saniyeleri nefes kesen mücadeleyi takımımız 77-79'luk skorla kazandı. Carlos Arroyo mücadelede 25 sayı - 6 asist ile maçın fark yaratan ismi oldu. İlk yarının bitimindeki son saniye üçlüğüyle sezonun en estetik hareketlerinden birine imza atan Porto-Riko'lu oyun kurucu, gününde olduğunda maça nasıl damga vurabileceğini bir kez daha gösterdi.

Maça Carlos Arroyo-Sinan Güler-Vladimir Micov-Zoran Erceg-Patric Young beşiyle başladık. Carlos Arroyo'nun maça iyi başlamasıyla çok iyi bir ritim yakaladık ve sezon başındaki şiirsel yarı saha hücumlarımızı uygulamaya başladık. Bu dakikalarda Gasper Vidmar dışında benchten gelen Ersin Dağlı ve Renaldas Seibutis ile etkili olan Daçka, kanat savunma zaafımızı iyi kullandı. Gerçi Arroyo'nun iyi oynadığı her dakika oyuna bir çözüm yolu sokan Oktay Mahmuti, bu çözümü genellikle benchteki etkili oyuncularından yana kullandı. Bu iki oyuncu dışında Taylor Brown da günündeydi. Skor gücü yüksek ilk çeyreği 27-18 önde kapattık. İkinci çeyrekte Vladimir Micov ve Patric Young'ı etkili kullandık. Açıkçası bu maç istediğimiz oyunculardan istediğimiz düzeyde skor katkısı aldık. Young 12, Micov 16, Arroyo 25, Erceg 8 sayı ile oynadılar. Skoru iyi dağıttık, her oyuncudan sayı bulduk ve bu sayede maçı kazandık. Belki kazanmamızda Lynn Greer'ın devreye girememesi önemli bir detay olabilir. Ama savunma gücü olarak da Sinan Güler kozumuzun olduğu çok açık. Çok kritik savunma hamleleri yapan milli guard, bu yapılanmada ne kadar önemli bir role sahip olduğunu yeniden gösterdi. Çeyrek sonunda Carlos Arroyo'nun inanılmaz üçlüğü vardı. Havada Jamon Gordon'a fake veren Porto-Riko'lu, yere düşmeden topu elinden çıkardı ve sayıyı buldu.Yine bir üçlükle ikinci devreye önde girmemizi sağladı. Üçüncü çeyrekte de kaldığı yerden devam eden takımımız, 8-0 seriyle Oktay Hoca'nın takımına zor anlar yaşattı. Bu sırada çareyi yine benchte arayan Oktay Mahmuti, Ersin Dağlı'nın "beni niye gönderdiniz?" dercesine oyunuyla maçı dengeledi. Son çeyreğe 64-64 berabere giren takımlar, ilk üç çeyrekte attıkları sayıyı telafi edercesine hücumda kısır kaldılar. Patric Young ve Sinan Güler'in savunma performansı, Vladimir Micov'un iki kritik üçlüğü derken maç bize doğru gelmeye başlamıştı. Bu dakikadan sonra Daçka'nın maça ortak olmasını engelleyen Galatasaray Liv Hospital, maçı kazanarak mağlubiyet serisine son verdi.

Aleks Maric de böylelikle ilk maçına çıkmış oldu. Bizim aradığımız pivot kesinlikle olmayacak, sadece ve sadece rotasyonu dolgun göstermek için yapılmış bitik bir transfer görünümünde. Bizim aradığımız yendiğimiz Daçka'daki Ersin Dağlı olmalı. Maric fiziken güçlü gözükse de topu sağdan sola vurasıya kadar çok zaman geçiyor. Umarım ben yanılırım ama istenilen transfer kesinlikle bu değildi. Kanat savunmamız alarm veriyor ama oraya gelecek takviye yolda. Arroyo ve Micov'un arasına yeni bir Josh Shipp etkisi yaratacak bir isim geliyor: Justin Carter. Bu adamı uzun uzun konuşacağız ama şimdilik tek söyleyebileceğim, lazım olan pozisyona istenilen adam. Jamont Gordon'a göre çok daha güvenebileceğimiz bir oyuncu olacağından eminim. En dibe vurduk ama pes etmedik. Biz geri döneriz..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0