Türkiye Kupası | Erken veda..

 
Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray Odeabank, Adana ASKİ ile karşı karşıya geldi. Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Adana ASKİ 57-51 kazandı. Sezon başından beri sorun yaşayan kadın takımımız, beş sezondur üst üste müzesine götürdüğü Türkiye Kupası'ndan elenmiş oldu. Maçın yıldızlarından Sancho Lyttle'ın 18 sayı 13 ribaundluk performansı bir üst tur için yeterli olmadı.

Maça Nuria Martinez-Queralt Casas-Şebnem Kimyacıoğlu-Sancho Lyttle-Nevriye Yılmaz beşiyle başladık. İlk çeyrekte pota altı oyuncularından karşılıklı sayılar geldi. TV Molasına önde giren Adana ASKİ'ye genç guardımız Queralt Casas ile cevap verdik. İspanyol oyuncunun yaşı gereği belli bir istikrar yakalayamaması, hangi maçta ne oynayacağına dair net fikirler vermiyor demiştik. Bu maçın ilk çeyreğinde skorer kimliğini yansıtmayı başararak, direksiyona geçti. İkinci çeyrekten maç sonuna kadar iki pota altı silahımız Sancho Lyttle ve Nevriye Yılmaz'ı kullanarak skor üretmeye çalıştık. Birincil sayı opsiyonumuz boyalı alandan skor bulmaktı ve bunu başardık. Ancak dış oyuncularımız maçın tamamına etki edecek bir performans sergileyemediler. İlk çeyrekte kıpırdanan Casas, ondan sonra yok gibiydi. Nuria Martinez'in 2 sayısı maç kazanmamız için yetecek bir istatistik değildi. Şebnem Kimyacıoğlu'nun ekstra 8 sayılık katkısı maç sonuna kadar bizi götürecek önemli detaylardan biri oldu. Avrupa'nın en iyi basketbolcusu dediğim Sancho Lyttle, üzerine düşen görevi yine yerine getirdi. Double-double performanslarına bir yenisini daha ekleyen İspanyol uzun, çember savunmasını ve boyalı alanı yine domine etti. Son çeyrekte uygun bir beş oturtamadığımızdan ve ASKİ'nin hücum alternatiflerinin gününde olmasından dolayı fark bir ara çift hanelere kadar çıktı. Aldığımız molalarla geri dönme çabalarımız olsa da, bu çabalar sadece farkın tek hanelere düşmesini sağladı. Takım skorunu çok iyi dağıtan Adana temsilcisi maçı kazanarak yarı finale çıkmayı başardı.


Sezon başından beri sorun yaşıyoruz. Kadın takımında işler iyi gitmiyor diyoruz. Ama hiçbir çaba, bir hareketlilik, bir sinerji göremiyoruz. Galatasaray'ın Avrupa hedeflerinde bir sezonda en çok başarı sağlamış kadın takımı Galatasaray Odeabank, şu an yönetim tarafından üvey evlat gibi görülmekte. Kelimeler kifayetsiz, sonumuz hayır olsun.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0