CEV Challenge Cup | Aslanlar çok rahat!

Bu sezon erkek voleybol branşımızda Avrupa'da mücadele ettiğimiz Cev Challenge Kupası'nda 32'li turda Fin takımı Hurrikaani Loimaa'yı geçen takımımız Galatasaray FXTCR, son 16 turunda eşleştiği Bosna Hersek ekibi Mok Jedinstvo Brcko'yu 3-0 gibi rahat bir skorla geçmeyi başardı. İstanbul'da taraftarımız önünde oynanan mücadelede genç oyuncumuz Yasin Aydın 15 sayı üreterek takımımızın en skorer ismi oldu.

Maça kaptan Selçuk, İbrahim Emet, Hakan, Tuia, Kamil, Filip ve libero Onurcan’la başladık. Oldukça genç oyunculardan oluşan Jedinstvo ise sahaya kaptan Teodorovic, Trakic, Stantic, Ristic, Janjic, Gajic ve libero Lukic’den oluşan ilk altı ile çıktı.

İlk teknik molasına 8-5 önde girdiğimiz setin ikinci bölümünde Yasin'in sayıları ile fark açıldı ve ikinci teknik molaya 16-9 önde girdik. Jedintsvo son bölümde farkı kapatmaya çalışsa da Tuia'nın ace sayısı bizi öne taşıdı ve  seti de rakibin fazla yaklaşmasına izin vermeden 25-16 bitirdik.

Bu maçta Kamil Baranek'in dinlendirilmesi ve onun yerine oynayan genç oyuncumuz Yasin'in etkili performansı ikinci sete de yansıdı. İlk teknik molasına 8-5 önde girdiğimiz setin kontrolünü elimizden bir an olsun bile bırakmadık. 16-8 önde girdiğimiz ikinci teknik molanın ardından rahat oyunumuz devam etti ve ikinci seti de 25-12'lik skorla kazanmış olduk.

Son sette ise oyunu tamamen kopartan ekibimiz ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. Farkı gittikçe açan takımımız ikinci teknik molayı 16-5 önde bitirdi. Tempomuzu bir an olsun yitirmediğimiz maçın son setini 25-14 kazandık ve böylece 3-0'lık net bir galibiyet almış olduk.

Takımımızda Yasin Aydın 15 sayısı ile en skorer oyuncumuz olurken Rejlek 14, Tuia ise 8 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar. Ayrıca takımımız maçta 8 ace sayısı ve 10 blok sayısı üretti.

Turun ikinci maçı MOK Jedinstvo BRCKO’nun ev sahipliğinde 17.12.2015 Çarşamba günü, yerel saatle 19.00’da, Sportska Dvorana Magnet BRCKO salonunda oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0