Hamza Hamzaoğlu: Bugün sadece maçı kazanmadık..

Ziraat Türkiye Kupası'nın grup aşamasında ilk maçında Eskişehirspor'u evinde konuk eden ve 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu karşılaşma sonrasında basın mensuplarının karşısına çıktı. Teknik direktörlük kariyerinin 200. resmi maçında Galatasaray'ın başında ilk maçına çıkan ve sahadan galibiyetle ayrılan genç teknik adam, 20 yıl aradan sonra yuvaya dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Eskişehirspor karşısında takım olarak direnç gösterdiklerini ve bugün sadece maçı kazanmadıklarını belirten Hamza Hamzaoğlu devre arasında takımda bazı isimlerle yolların ayrılacağını belirtti. Hamzaoğlu'nun tüm açıklamaları şu şekilde..

Biraz daha arzulu ve coşkulu oynadı Galatasaray. İstediğimiz de buydu. Biz sadece kazanmayı düşünürsek, bu oyunu ortaya koyamayız. Bugün 10 kişi kalmamıza rağmen, takımım iyi reaksiyon gösterdi. Kazandık, belki Melo'yu kaybettik ama, başka şeyler de kazandık. Ben oyuncularıma teşekkür ediyorum. İnşallah diğer maçlarda da daha çok topa sahip olarak devamını getiririz. İyi bir başlangıç yaptık, başlangıç önemli ancak bunun devamını getirmemiz lazım. İnşallah sezon sonunda da istediğimiz yerde bitiririz. Oyun içinde bazı maçlarda tek forvete dönebiliriz. 4-2-3-1 sisteminde oynarken tekli oynuyoruz gibi bir algı oluşuyor ancak bu sistemde arkadaki 3 oyuncu da gol pozisyona girebiliyor. Biz bunu yakaladığımız zaman daha çok gol pozisyonu üretebileceğiz. Başka sistemlerde de oynayacağız ve geçişler yaşanacak. Zaman zaman oyuncuların bölgesinin değiştiğini göreceksiniz. Çok daha hareketli, canlı bir takım olacağız.

Bruma çok yetenekli bir oyuncu. İnşallah o da ileriki günlerde Galatasaray'ın yüzünü güldürecek. Genç ve iyi bir kadroya sahibiz. Hedefimiz yine kupayı kazanmak. Ben kupa maçlarında başka şeyleri de kazanmayı arzuluyorum. Kenarda bekleyen arkadaşlarımızı da, takıma aktarabilmek önemli. Devre arası Melo'ya "Sarı kartın var çıkarayım seni, hem dinlenirsin" dedim, "Hocam oynamak istiyorum." dedi ve bende "Tamam o zaman 20 dakika sonra seni çıkartırım" diyerek onunla anlaştım. Ancak ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart gördü. Önemli olan Melo'nun oynamak istemesi. Takım olarak oyuncuların sahada yer almak istemesi bizler adına önemli etkenlerden birisi.

Bütün kadroyu değiştiremeyiz. Elimizdeki oyuncuları görmek için, mümkün olduğunca fazla oyuncu ile, ancak sahadaki kadroyu bozmadan, 1-2 oyuncu değiştirerek çıkacağız. Devre arasında geniş kadromuzu azaltmak zorunda olacağız. Belki bazı arkadaşlarımızla yolumuzu ayırabiliriz. Bu arkadaşlarımızı görmeye çalışacağım. Hepsi Galatasaray'ın değerleri. Ama bizim amacımız, Galatasaraylı oyuncunun bir profili olması. Dışarıda Galatasaray'da oynuyor dendiği zaman kafada bir profil oluşması lazım. Devre arasında kadroyu 25-26'ya düşürmemiz gerekecek. Üzülerek de olsa bunu yapmak zorundayız. Antrenman temposu da düşüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0