STSL | Herşeye rağmen..

Hafta ortasında Ziraat Türkiye Kupası'nda tarihe geçecek bir sonuca imza atarak Balçova Yaşamspor karşısında sahadan 9-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, ligin 14.haftasında evinde Mersin İdmanyurdu'nu ağırladı. Rakibi karşısında ilk yarıyı 2-1 geride kapatan Galatasaray, müthiş bir mücadeleyle geri dönmeyi başardı ve sahadan 3-2 galip ayrıldı. Hamzaoğlu'nun öğrencileri, böylece ligde üstüste 4.galibiyetine imza atarken, takımımıza galibiyeti getiren goller Güven Varol (KK), Burak Yılmaz ve Umut Bulut'tan geldi.

Mersin İdmanyurdu karşısında geçtiğimiz hafta Konya deplasmanında 5-0 galip ayrılmayı başaran ilkonbiri sahaya süren Hamzaoğlu, sezon başından bugüne ilk kez Galatasaray'da üstüste aynı ilk onbiri sahaya sürmüş oldu. Hamzaoğlu'nun yönetiminde geride kalan 5 maçta 21 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösteren ofansif oyun düzenine sahip olan Galatasaray, bu sezon ligde iddialı bir performans ortaya koyan Mersin İdmanyurdu karşısında da aynı düzenle sahaya çıktı. Muslera, Sabri - Semih - Chedjou - Telles, Emre - Selçuk - Melo - Sneijder, Burak ve Umut onbiriyle sahaya çıkan Galatasaray rakibi karşısında ilk on dakikalık bölümde kalesinde golü gördü. Takım olarak sezon başından itibaren alan savunması konusunda sıkıntı yaşayan Galatasaray'da, özellikle sol kanatta Telles'in rakibi Nakoulma karşısında fizik olarak ezilmesi sonrasında ilk on dakikada konuk ekip 1-0 öne geçmeyi başardı. Üç pozisyon üstüste savunmanın solundan kalemizde tehlike yaratan Mersin İdmanyurdu, başrolünde Nakoulma'nın oynadığı pozisyonda Güven Varol'un tek vuruşuyla topu kalesinde gördü. Burada dikkat çeken bir başka detay, savunmadaki yerleşimimiz. Chedjou ve Sabri alanı kapatıyor ancak Güven Varol altı pasın içinde bomboş durumda; yani hatalı bir alan ve pozisyon alma. Hamzaoğlu'nun öğrencileri 10 dakika sonra rakibine cevap vermekte gecikmedi, sol kanatta Telles'in çizgiye inerek kestiği ortaya ters vuran Güven Varol skoru eşitledi. İki oyuncunun ilk 20 dakikada iki golde başrol oynadığını söylemek mümkün, keza Galatasaray'ın kalesinde gördüğü golde Telles rakibiyle mücadelede yerde kalırken, beraberlik golünde ortayı açan isim oldu. Beraberlik golünden beş dakika sonra Mersin İdmanyurdu ceza sahasında Servet Çetin'in eline çarpan topa "devam" kararı veren Fırat Aydınus, aynı hücumu takip eden konuk ekip atağında Futacs'ın yerde kalmasıyla penaltı noktasını gösterdi. Mitrovic'in topu ve Muslera'yı ayrı köşelere gönderdiği penaltı vuruşunun ardından bir kaç dakika sonra Serkan Balcı'nın ceza sahası içerisinde elini kendisine avantaj olarak kullandığı pozisyonda da "devam" kararı veren Aydınus oyunun da gerilmesine sebep oldu. Hem tribünler, hem saha içindeki oyuncular üzerinde gerginlik arttığı dakikalarda bir de Semih Kaya sakatlanınca oyunun temposu iyice düştü. İlk yarıda en dikkat çeken detay ise, Galatasaray'ın rakip kaleye 8 şut atmasına rağmen bu şutlarda isabet bulamaması oldu.

İkinci yarıya orta alanda Emre Çolak - Hamit Altıntop değişikliği ile başlayan Galatasaray, ilk yarının aksine oyunu rakip yarı alana yıkmayı başarırken topa hakim olan ve rakip yarı alanda set oyunu oynayan taraf oldu. Bu hamlenin karşılığını da almak çok uzun sürmedi ve takımımız rakip yarı alanda çabuk çoğalarak yarattığı bir pozisyonda Sabri'nin ara pasına hareketlenen Burak Yılmaz'ın rakip kalecinin müdahalesiyle yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Pozisyonda yaptığı müdahale ile kırmızı kart bile görse kimsenin "Neden?" diye soramayacağı Mersin İdmanyurdu kalecisi Nihat, pozisyonda hakem Aydınus'a itirazlarını sürdürmesi bile bazı şeylerin ne derece vahim olduğunun kanıtı aslında. İlk yarıda birisi flu, diğeri çok net bir şekilde olmasına rağmen ceza sahası içinde elle oynamalara penaltı çalmayan Aydınus rakip takım oyuncularına bu derece güven vermiş olsa gerek. Penaltıdan golü bulan Galatasaray, oyunu tamamen rakip yarı alana yıkmayı başarmasına rağmen savunmada zaman zaman açıklar verdi. Hakan Balta'nın ikiye bir pozisyonda, iki kez topun önüne atlaması ve rakibine şut şansı tanımamasının ardından maçın döndüğünü söylemek mümkün. Sabri'nin hücuma çıkan rakip takım oyuncusundan topu kazanıp, sağ çizgiye inmesi ve altı pasta Umut Bulut'a "al da at" ikramında bulunmasıyla skor hak ettiği noktaya geldi; 3-2.

2014 yılında gösterdiği performansla ve sezon öncesi UEFA'nın uyguladığı testleri geçemediği için FIFA kokartı alınan Fırat Aydınus geceye damgasını vurdu. Geçtiğimiz sezon Felipe Melo ile girdiği diyalog sonrasında oyuncumuza küfür eden Aydınus, bu akşam birisi flu olmak üzere dört pozisyonda ceza sahası içerisinde Mersin İdmanyurdu oyuncularının elle oynamasına müsade etti. İlk yarıda Servet Çetin ve Serkan Balcı, ikinci yarıda Mitrovic ve Servet Çetin'in pozisyonlarında "devam" kararı veren Aydınus oyunu kontrol altına almak yerine gerginliği üst düzeye çıkartmayı tercih etti. Farklı düşüncelerde olabilirsiniz, katılabilirsiniz veya katılmayabilirsiniz ancak bu akşam yaşanan pozisyonların 1/10'u kontrolünü kaybetmiş zat-ın takımına karşı yaşansaydı hepimiz neler olacağını biliyorduk. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0