Yeni Adamımız: Patric Young!

Furkan Aldemir'in bonservisiyle birlikte Phidelphia 76ers'a transferi ile NBA yolu tutması sonrası, takımımız Galatasaray Liv Hospital uzun transferi arayışına ağırlık verdi. Furkan Aldemir kadrodayken de uzun sıkıntısı çeken rotasyonumuz, Furkan Aldemir'in gidişinden sonra iyice daralmıştı. Miroslav Raduljica, Ali Traore, Shane Lawal, Anthony King gibi pivot oyuncularla görüşen takımımız, bu isimlerden bir sonuç alamadan transferlerinden vazgeçti. Takımımız bir isimde karar verdi ve 2-3 gündür ismi ortada dolaşan, NCAA'de "King Kong" lakabıyla öne çıkan Patric Young ile her konuda anlaşıldı. Yüksek atletizmi ve agresif savunmasıyla ön plana çıkan 1992 doğumlu oyuncu, ilk Avrupa deneyimine sarı-kırmızılı forma ile başlayacak.

PATRIC YOUNG KİMDİR?
22 yaşındaki Amerika Birleşik Devletleri'nde lise takımı ve üniversite takımında oynadı. Lise zamanları Providence School'da forma giyen Patric Young, basketbola ilk kez lisede adım attı. Liseden sonra kolej kariyeriyle basketbola devam etti ve Florida takımıyla NCAA'de boy gösterdi. İlk sezonun istediği ortalamaları tutturamasa da, sonraki üç sezonda lige damga vuran oyunculardan biri oldu. Geçtiğimiz sezon 11 sayı, 6.2 ribaund ortalamasıyla oynayan genç uzun, NCAA Kuzeydoğu Konferası'nda yılın en iyi savunma oyuncusu ve yılın savunma takımına seçildi. 2012,2013 ve 2014 yıllarında; üç sezon arka arkaya en iyi atlet oyuncu ödülünü almayı başardı. Geçtiğimiz sezondan sonra New Orleans Pelicans'ta summer league'de forma giyen genç uzun, draft edilmeden takıma katıldı. Anthony Davis'in ve Ömer Aşık'ın arkasında fazla forma şansı bulamadı ve ismi Euroleague takımları ile anılmaya başladı.


ATLETİK BİR UZUN PROFİLİ: KING KONG!
Günümüz basketbolunda iki tip uzun profili var. Birincisi hücum alternatifleri fazla, post oyunu veya orta mesafe şutu olan uzunlar. Nenad Krstic, Ante Tomic, Nikola Mirotic gibi isimleri örnek gösterebiliriz. Diğer bir profil ise yüksek atletizmi olan, savunmacı, pota altını karartan dominant uzunlar. Joey Dorsey, Kyle Hines, Bryant Dunston gibi uzunlardan bahsediyorum. Yeni adamımız Patric Young, ikinci örnek verdiğim uzun profilini yansıtıyor diyebilirim. Aşırı atletik bir uzun, ayakları hızlı ve gerçekten çok güçlü. Blok sezgisi yüksek, pota altında güçlü bitirebilen bir profil çiziyor. Uzuna göre çabuk olması sebebiyle mobil bir uzun olduğunu söylemek yanlış olmaz. Temaslı basketboldan hiçbir zaman kaçmaz. Savunmada agresif ve genç yaşına göre dirençli bir yapısı var. Savunmada tam aradığımız uzun olduğuna inanıyorum. Hücumda ise çok çeşitli bir repertuarı yok. Potaya ne kadar yakın olursa yüzdesi o kadar iyi olur. Sol omzunun üstünden attığı yarım hook'ları NCAA'de çok iyi kullanıyordu. Bizim hücum sistemimizde bu hücum ne kadar etki yaratır bilmiyorum. Hücumsal bazda bir Boniface N'Dong almadık, ama savunma gücü çok yüksek; Euroleague'de Joey Dorsey, Kyle Hines etkisi yaratabilecek muazzam geniş bir pivot kadroya kattık. Vougioukas ve Nathan Jawai facialarından sonra istediğimiz sertlikte bir uzunu kadroya katmayı başardık. Furkan Aldemir'e göre potayı daha iyi karartacağını öngörmek hiç de zor değil. Hücumdaki düşük tempolu yarı saha hücumlarımızda da Furkan'dan daha iyi iş yapacağını düşünüyorum. Carlos Arroyo ve Vladimir Micov gibi iki oyun zekası yüksek oyuncunun ekmeğini çok yiyecektir. Özellikle 3-5 pick and roll'larından yani Micov-Young ikili oyunlarından çok çeşitli hücum alternatifleri yaratabiliriz. Young'ın istediğimiz dominantlığa ulaşması ile üçlük çizgisinin gerisinde bekleyen Zoran Erceg, Martynas Pocius, Pietro Aradori gibi şutör oyuncularımıza boş pozisyonlar hazırlayabiliriz. Arroyo sayesinde skorunu daha üst seviyeye çıkaracaktır, Micov daha çok kendi skoruna katkı sağlamakta veya dışardaki şutör arkadaşına asist yapmakta başarılı. Furkan çok düz bir uzun olmasına rağmen 2 sezondur Arroyo destekli skorer oyuncu oldu. Patric Young ondan çok daha atlet ve güçlü bir uzun. Açıkçası çok daha efektif bir katkı bekliyorum.

FCN Blog ekibi olarak Patric Young'a sezonun geri kalan kısmında Galatasaray Liv Hospital macerasında başarılar dileriz. Avrupa basketboluna alışma sürecini atlattığı zaman Euroleague'in kalifiye atlet uzunları arasına girmesi hiç de zor değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0