CEV Challenge Cup | Aslanlar Çok Rahat!

Bu sene mücadele verdiğimiz Cev Challenge Cup'ta kupanın 8'li final ayağında Slovenya ekibi Chemes Spisska ile eşleşen takımımız ayağın ilk maçında rakibini İstanbul Burahn Felek Spor Salonu'nda ağırladı. Kaptan Selçuk, İbrahim Emet, İbrahim Akşeker, Kamil, Filip, Tuia ve libero Mehmet’le başladığmız maçta temposunu yitirmeyi kontrollü otun sergileyen ekibimiz maçtan 3-0 galip ayrılarak Slovenya deplasmanı için avantajlı bir skor elde etti.

Karşılıklı sayılarla geçilen ilk setin ilk bölümünde Galatasaray FXTCR teknik molaya 8-7 önde girdi. Kamil Baranek ve Tuia'nın sayıları ile fark 3'e çıktı ve İbrahim Akşeker'in blok sayısı ile ikinci teknik molaya 16-12 önde girdik. Setin son bölümünde Slovenya ekibinin gardı düştü ve bu fırsatı iyi değerlendiren ekibimiz ilk seti 25-16 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete 3-0'lık seri ile başlayınca rakip takım daha setin başında molasına başvurdu. İyi hücum farkın korunmasına yardımcı oldu ve setin ilk teknik molasına Galatasaray FXTCR 8-4 önde girdi. Setin ikinci bölümünde iyi oyunumuzu sürdürürken bunun neticesinde fark da açılmaya başladı. İkinci teknik molaya 7 sayı fark ile 16-9 önde giren ekibimiz set sonunda kontrollü oyununu korudu ve seti 25-20 kazandı. Maçta durum 2-0 oldu.

Son sette rakip ekip etkili başlayınca skor 4-6 iken Flavio Gulinelli ilk molasını kullanmış oldu. Kamil etkili servis atınca fark hemen kapandı ve ilk teknik molaya 8-7'lik üstünlük ile girdik. Farkı birkaç sayı daha açan ekibimiz ikinci teknik molaya 16-12 üstünlükle girdi. Bu noktadan sonra maçtan düşmeyen Galatasaray FXTCR seti 25-22, maçı da 3-0 kazanarak avantajı eline geçirmiş oldu.

Filip Rejlek 15 sayısı ile maçın en skorer oyuncusu olurken Kamil Baranek ise 12 sayı ile Rejlek'e destek oldu. Ayrıca takımımız 3 ace, 6 blok sayısı üretti. İyi bir galibiyet oldu, Slovenya ayağında da zorlanacağımızı düşünmüyorum. Aslanlar adını çok rahat çeyrek finale, yani bu organizasyondaki adı olan 4'lü finale yazdıracaktır. Maçın Slovenya ayağı 21 Ocak Çarşamba günü. Şimdiden aslanlara başarılar dileyelim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0