EuroLeague Women | Ekrem 'Memnun' Değil!

 
Euroleague Women A Grubu sekizinci maçında Galatasaray Odeabank, Good Angels Kosice ile karşı karşıya geldi. Slovak ekibine konuk olan takımımız maçı 59-50'lük skorla kaybetti. Son iki maçını kazanan Galatasaray Odeabank'ın bu mağlubiyetle galibiyet serisi de sonlanmış oldu. Nevriye Yılmaz'ın 10 sayı 6 ribaundlık performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Uzun zamandır kıtadışı transfer bekleyen Ekrem Memnun hocamız ise, ne mutlu ki hâlen görevinin başında..

Maça klasik beşimiz Nuria-Casas-Şebnem-Bone-Sancho ile başladık. İlk dakikalarda ev sahibi takımın oyun üstünlüğü vardı. Biz ise ilk sayılarımızı Queralt Casas'tan bulduk. Periyot ortalarına kadar başa baş giden maçta Kösice'nin savunma sertliğini arttırması ve dış şut isabetleri bulması farkı iyice açtı. İlk periyot 20-8 ev sahibi takım üstünlüğü ile bitti. Savunma sertliğinin yanında ekstra skor katkıları da bulan Kösice, 3. çeyreğin ortalarına kadar istediklerini yaptı. Aslında son çeyreğe kadar durum böyleydi. Ümitle transfer edilen Nuria Martinez suskun, Avrupa'nın en iyi uzunlarından dediğimiz Jelena Dubljevic saç baş yoldurmakta, geri kalan oyuncularımız arasında sorumluluk duygusu olan Nevriye ve Sancho var onlar da bir yere kadar idare edebiliyorlar. Kösice gibi savunmasıyla ön plana çıkan, bizim rakibimiz olmaması gereken bir rakip bile maç boyu üstün oynayabiliyor. Her yenilgide aynı bahaneleri söylemek sıkıcı geliyor artık. Ama biz kaybetmekten yorulduk, Ekrem Memnun çıldırma noktasına geldi, 3 kupalı şampiyon takım darmadağan oldu ama hâlen transfer sesi yok. Şubede mi sorun var, yönetim mi basketbola para ayırmıyor bilemiyoruz. Ama tek bildiğimiz bir şey var ki Galatasaray Odeabank kadın basketbol takımımız sezon başından beri geri vitese taktı. Geçen sezon kat ettiğimiz onca yolu tam gaz süratle geri gidiyoruz. 4. çeyrekte farkı tek hanelere indirdikten sonra bile sazı eline alıp oyun üstünlüğünü sağlayacak bir kısa oyuncumuz yok. Seri yakalamışsın, farkı indirmişsin, o enerjiyle bile rakibe mental açıdan üstünlük kuracağın bir tane oyuncun yok. Yani Shavonte'n yok, Alba'n yok, Işıl'ın yok..

Maç hakkında söylenecek çok fazla bir şey yok. Hücum kapasitesi sınırlı iki takımın karşılaşması gibiydi. Fark yaratan uzunlarımız olmasa şu an daha beter bir hâlde maçı kaybetmiştik. Yönetimin, şubenin kadın basketboluna üvey evlat muamelesi devam ediyor. Olan Ekrem Memnun gibi emektar basketbol adamlarına oluyor. Sonumuz hayrola..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0