TBL | Kötü Gidişe Dur Dedik!

Türkiye Basketbol Ligi'nin 15. hafta karşılaşmasında Galatasaray Liv Hospital, Ankara Arena'da Rönesans TED Kolejliler'e konuk oldu. Son saniyeye kadar kıran kırana geçen maçta Galatasaray Liv Hospital, son bölümdeki etkili oyunuyla rakibini 75-67 mağlup etti. Maçın fark yaratan ismi 24 sayı - 12 ribaund ile double double performansına imza atan Sırp uzun Zoran Erceg oldu. Son dakikalardaki önemli katkısıyla maçı kazanmamızı sağlayan isim ise 8 sayı ile oynayan, bir başka Sırp frountcourt oyuncumuz Vladimir Micov'du.

Maça Carlos Arroyo - Sinan Güler - Vladimir Micov - Zoran Erceg - Patric Young beşiyle başladık. İlk çeyrekte biraz yorgun gibi gözüksek de birincil skor alternatiflerimizden skor bulmayı başardık. Arroyo'nun stop jump shot'ları ve Zoran Erceg'in forvetten bulduğu üç sayılık isabetlerle maça ağırlığımızı yavaş yavaş koymaya başladık. Bu çeyrekte Patric Young'ın 8 ribaund'lık performansı, pota altı direncimizi ve hücumdaki ikinci şans sayılarımızı olumlu yönde etkiledi. Karşı tarafta Micov'un savunmasında olan Tucker perde çıkışı şut seçimleriyle ev sahibi takımın en skorer ismi oldu. Sadece bu çeyrekte değil maç boyu bizi zorlayan Tucker, maçın dengeli geçmesinin en önemli sebeplerinden biriydi. İlk çeyreği 17-16 önde kapatan Galatasaray Liv Hospital, ikinci çeyrekte bench oyuncuları Kerem Gönlüm ve Ender Arslan'la etkili oldu. Farkı 8'e kadar çıkaran takımımız, rakip takımın aldığı mola sonrası büyük sekteye uğradı. Cevher Özer'in oyuna girmesiyle 11-0'lık seri yakalayan TED Kolejliler skor üstünlüğünü eline aldı. Zoran Erceg'in oyuna girmesiyle hücumda kıpırdanmayı başardık ve yine 1 sayı farkla 36-35 ilk yarıyı önde kapattık. Üçüncü çeyrek Aminu ve Erceg'in karşılıklı basketleriyle başladı. Bu çeyrekte Carlos Arroyo'nun ağırlığını koyması ve Patric Young'ı beslemesi fark yarattı. Yakaladığımız sinerjiyi kalan 8 dakikada devam ettiremedik. Ev sahibi takımın alan savunması taktiği Micov, Arroyo ve Sinan gibi oyuncularımızdan verim alamamamıza neden oldu ve son çeyreğe iki sayı geride girdik. Son çeyreğe Carlos Arroyo önderliğinde iyi başladık. Justin Carter'ın savunma dinamizmi ve atletizminden faydalanarak rakibe sert bir savunma uyguladık. Çeyrek başında yakaladığı seri sonrası ev sahibi takıma bir daha kolay basket şansı vermeyen takımımız, maç sonlarında Micov'un winner oyunuyla farkı açmaya başladı. Agresif savunmasının meyvesini maçı 75-67 kazanarak alan takımımız, ligdeki kötü gidişe de dur demiş oldu.

Kitlenen hücumda sorumluluk alan, uzun boyuna ve hantal yapısına rağmen içeri drive ederek skor bulan, boy ve kol avantajını post oyununda iyi kullanan, bu sezon Euroleague'de 17.6 sayı ortalaması ve %50 üçlük isabetiyle oynayan biri var: Zoran Erceg.. Savunma konusunda oldukça eleştirilen -hatta benim bazen nefret ettiğim- Sırp uzun, düşük tempolu yarı saha hücumlarımızda önemli bir role sahip. Özellikle forvetten bulduğu üç sayılık isabetler, bazen bize yok artık dedirtiyor. Sezon içerisinde Real Madrid gibi takımların ilgilendiği Erceg, takımımızın TOP16'ya çıkmasıyla sarı-kırmızılı forma altında resitallerine devam ediyor. Sezon başında Davis Bertans ismi çok geçmişti ama Ergin Ataman ondan vazgeçmedi. Bertans, Melli ve Bjelica gibi uzun forvetlerin Erceg'e göre çok daha farklı özellikleri var. Günümüz basketbolunda bu gibi uzunlar çok daha rağbet görüyor. Ama Erceg; şutu çok iyi olan, savunması kötü, atletik becerisi olmayan ama basketbol zekası yerinde, topu nereye vuracağını iyi bilen uzun forvet türünün son örneklerinden biri. Bu sezon Euroleague'de şu an Chicago Bulls forması giyen Nikola Mirotic'in yerini almış gibi gözüküyor. Kalıplı olmamasına rağmen post oyunundan da sayı çıkarabilen Erceg, orta mesafe şutlarında da etkili. Anadolu Efes ve Kızılyıldız maçlarını hatırlayalım. Karşısında Dario Saric'i ve Luka Mitrovic'i gördüğü andan itibaren boyalı alanda rakibi arkasına alıp, skor üretmişti. Attığı zor üçlüklerin yanında içeri drive etmesi ve bahsettiğim post oyununu da oynayabilmesi onu değerli kılıyor. Savunması yüzünden onu takımdan göndersek, mâli olarak bu kadar iyi bir PF bulabileceğimizi sanmıyorum. Böyle devam Erceg!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0