TKBL | Sultanlar şov yaptı!

 
Galatasaray Odeabank, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 11. Haftasında Orman Gençlik ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray Odeabank 107-54 kazanarak ligdeki 10. galibiyetini aldı ve liderlik koltuğundaki yerini korudu. 20 sayı 8 ribaund 7 asistle oynayan pota altındaki en önemli silahlarımızdan Kelsey Bone maça damgasını vurdu.

Maça Queralt Casas'tan yoksun Nuria Martinez - Deniz Çolakoğlu - Şebnem Kimyacıoğlu - Sancho Lyttle - Kelsey Bone beşiyle başladık. İlk dakikalarda her zaman olduğu gibi pota altındaki dominant uzunlarımızı kullandık. Maçı sayıyla tamamlayan Kelsey Bone, fiziki avantajını ilk dakikalardan kullanmayı başladı. Karşı tarafta Ana Dabovic ile etkili oldu. Fast&break hücumları ve orta mesafe isabetlerle maça ağırlığımızı yavaş yavaş koymaya başladık. Bu dakikalarda Şebnem Kimyacıoğlu'nu iyi kullandık. Sancho Lyttle'ın da devreye girmesiyle ilk periyodu önde tamamladık. İkinci çeyreğe Şebnem Kimyacıoğlu'nun sayılarıyla başladık. İlk çeyrekteki hücum formumuzu koruyarak farkı giderek açmaya başladık. Orman Gençlik aldığı mola sonrası geri dönüş sinyalleri verse de uzunlarımızın bu lig için çok fazla olması büyük fark yaratıyordu. İlk yarıyı 49-28 önde kapattık. İkinci yarıda antrenman havasında geçen maçta Nevriye Yılmaz, Sancho Lyttle ve Kelsey Bone skor alternatiflerini sergilediler. Üçüncü çeyrekte farkı iyice açan Galatasaray Odeabank, son çeyrekte Seda Deniz ve İnci Güçlü gibi genç oyuncularına süre verdi. Bu iki isim de sayı atmayı başardı ve 12 kişilik rotasyonumuzun tamamından dengeli bir skor katkısı aldık. Son çeyrekte Ayşegül Günay'ın da önemli dış şut isabetleri var. Maçın 53 sayı farkla bitmesindeki en önemli sebep, Ayşegül gibi kenar oyuncularımızın koça ve takıma mesaj vermek istemesindendi. İlk üç çeyrek pota altı oyuncularımızın ve Şebnem'in oyuna ağırlıklarını koyması, son çeyrekte darbeyi yemiş Orman Gençlik'e bir darbede bench oyuncularımızdan gelmesi maçın böyle astronomik bir farkla bitmesini sağladı.

Ligde ve Avrupa'daki kötü gidişe yavaştan bir dur dedik. Önce deplasmanda BLMA'yı devirip, sonra da kendi evimizde Orman Gençlik'i 53 sayı farkla yenmemiz takıma iyi bir momentum kazandırdı. Oyuncularımızın ve koçumuzun yanındayız, direnmeye devam çok daha iyi olacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0