CEV Cup | MKS Tauron 3-2 Galatasaray Daikin

Bu sezon Cev Cup organizasyonunda mücadele eden Galatasaray Daikin, turnuvanın 4'lü final ayağında Polonya ekibi MKS Tauron ile eşleşmişti. İlk maçına deplasmanda Polonya'da çıkan takımımızda Nadia Centoni'nin 20 sayısı galibiyet için yeterli olmazken takımımız 3-2 mağlup olarak avantajı eline alamadı.

Sahaya Gamze, Centoni, Bosetti, Meijners, Melis, Aslı ve Nihan’dan (L) oluşan ilk altı ile çıkan takımımız ilk sette ilk teknik molaya 8-7 geride girdi. Bu sette fazla direnç gösteremeyen takımızı ikinci teknik molaya gidilirken 16-12 gerideydi. Setin son bölümünde de ritmini koruyan Polonya ekibi seti 25-17 kazandı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete daha motive bir şekilde başlayan Galatasaray Daikin ilk setin aksine iyi bir performans göstererek ilk teknik molaya 3-8 önde girdi. İkinci teknik molaya girerken sayılar ikiye katlandı ve fark daha da açıldı, 6-16. MKS Tauron seti kazanmak için direnç gösterdi ve farkı bir nebze eritti fakat setin gitmesine izin vermeyen takımımız 20-25 kazandığı setle durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü sette ilk teknik molaya 8-7 geride girdik. Ev sahibi ekip seri bularak farkı açtı ve ikinci teknik molaya 6 sayı fark ile gitti, 16-10. Son sayılarda farkı kapatmaya çalışan takımımız başarılı olamadı ve seti 25-21 kazanan Tauron maçta 2-1 üstünlük yakalamış oldu.

Set sayıları ve hakimiyeti bakımından oldukça dengesiz geçen maçta dördüncü sette ibre yine birden terse döndü ve Galatasaray Daikin ilk teknik molaya 4, ikinci teknik molaya 6 sayı fark ile girdi. Sete fazla tutunamayan Polonya ekibinin düşüşünü değerlendiren takımımız seti 17-25 kazanarak maçı tie-break setine taşıdı.

Tie-break setine kabus gibi bir başlangıç yaptık ve servis karşılamada oldukça sorun yaşadık. Saha değişimine 8-1 ev sahibi takım önde girdi. Bu noktadan sonra Polonya takımı kontrolünü yitirmedi ve seti 15-9, maçı da 3-2 kazanmış oldu. Nadia Centoni 20, Caterina Bosetti 19, Floortje Meijners 17 sayıyla oynadılar fakat bu galibiyet için yeterli olmadı. Takımımız ace ve blok sayılarında rakibin gerisinde kalınca bu skor kaçınılmaz oldu açıkçası.

Beklemediğim bir skordu fakat Galatasaray Daikin'den İstanbul'da fazlasıyla ümitliyim, buradaki maç 22 Ocak Perşembe günü 20:30'da ve takımımızın bu maç için desteğe ihtiyacı oldukça var. Maçı kazanıp yarı final kapısını açacağımıza eminim, başarılar kızlar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0