ELW | Çeyrek finaldeki rakibimiz Fenerbahçe oldu.

Euroleague Women'da son şampiyon apoletiyle mücadele eden Galatasaray Odeabank, dün akşam Wisla-Can Pack karşısında aldığı galibiyetle adını son 8 takım arasına yazdırmayı başardı. Grup aşamasında yer aldığı A Grubu'nda ilk beş maçını kaybeden Ekrem Memnun'un öğrencileri, grubunu 5 galibiyet - 7 mağlubiyetle tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Turnuvanın son şampiyonu olmasına karşın, geçen sezonki kadrosunun en önemli isimlerini kaybeden Sarayın Sultanları yaşadığı tüm idari ve ekonomik zorluklara karşı büyük bir başarıya imza atmış oldu. Takımımız çeyrek finalde ezeli rakibi Fenerbahçe ile eşleşti.

Geçtiğimiz sezonu 3 kupa ile tamamlayarak harika bir başarıya imza atan Galatasaray Odeabank kadın basketbol takımı sezon sonunda maddi sorunlar nedeniyle Işıl Alben, Alba Torrens, Shavonte Zellous gibi yıldız isimlerle yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Bunun yanı sıra rotasyonun parçalarından Yasemen Saylar ve Ayşe Cora ile de yollarını ayıran takımımız sezon öncesinde bir önceki sezona göre daha düşük bütçe ile kadrosunu oluşturdu. Tüm bu yaşananların yanı sıra, sezon içerisinde oyunculara ödenmeyen maaşlar ve geçen sezondan kalan primlerle birlikte büyük sorunlarla karşılaşan takımımız son olarak Amerikalı pivotu Kelsey Bone'un da maddi sorunları bahane ederek ülkesine dönmesiyle rotasyonda büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Ancak hiç birşey, hiç bir engel yüreklerinden daha büyük değildi!

A Grubu'na beş mağlubiyetle başlayan ve gruptaki ilk galibiyetini Wisla-Can Pack deplasmanında 13bin kişinin önünde elde eden Sarayın Sultanları takip eden 6 maçlık sekansta 2 mağlubiyet - 4 galibiyet elde etti ve son 8 takım arasında yer almayı başardı.

B GRUBUNUN LİDERİ: FENERBAHÇE
Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği tüm kupalarda Galatasaray'a kaybeden Fenerbahçe, sezon öncesinde Jacek Winnicki'yi antrenörlük görevine getirdi. Sarı-lacivertli takım grup aşamasında yer aldığı B Grubu'nda mücadele ettiği 14 karşılaşmada 11 galibiyet - 3 mağlubiyetle grubunu tamamladı. Maç başına rakip potaya 71.7 sayı bırakan sarı-lacivertli takım, potasında 61.2 sayıya izin verdi. Sarı-lacivertli takım sezon başında eski Galatasaraylı pivot Tina Charles ile sözleşme imzalarken, sezon ortasında da geçen sezon formamızı giyen Shavonte Zellous'u renklerine kattı. Avrupa'da geçerli olan kıtadışı oyuncu kuralı doğrultusunda 5 sezondur takımda yer alan Angel McCourthy ile yollarını ayırdı. Avrupa'da bu sezon iç sahada oynadığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe, deplasmanda Avenida, Bourges Basket ve Nadezhda'ya kaybetmekten kurtulamadı.

Geçtiğimiz sezon Euroleague finali, Türkiye Kupası finali, TKBL normal sezon liderlik maçı ve playoff final serisi olmak üzere oynanan son 9 maçta Galatasaray Fenerbahçe'yi 6 kez yenmeyi başarmış ve Ekrem Memnun'un öğrencileri 2013-14'ü üç kupayla kapatmıştı. 2014-15 sezonunda ise 21 Aralık'ta ligin 9. haftası için oynanan maçta ise takımımız ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 66-60 mağlup ederek, rakibi karşısında üstünlüğünü sürdürdü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0