En iyi ikinci başlangıç: Hamza Hamzaoğlu!

Kasım ayının son günlerinde kendisini sezon sonuna kadar Galatasaraylı yapan sözleşmeye imzasını atan Hamza Hamzaoğlu, gösterdiği başarılı performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor. Galatasaray teknik direktörü sıfatıyla bu sezon 9 lig maçında sahaya çıkan 45 yaşındaki teknik adam 7 galibiyet - 2 beraberlik performansı sonrasında takımına 23 puan kazandırıken, kulüp tarihinin en iyi başlangıçlarından birisine imza atmayı başardı. Hamzaoğlu yönetimindeki Galatasaray ayrıca kupada grup aşaması ve ikinci turu sorunsuz geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Galatasaray teknik direktörü olarak ligde ilk maçında eski takımı Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya gelen Hamzaoğlu, ilk maçında sahadan 2-1 galibiyetle ayrılmış ve taraftara 3 puanla merhaba demişti. Akhisar Belediyespor karşılaşmasının ardından Konya deplasmanından 5-0 gibi net bir skorla dönen Galatasaray, iç sahada oynadığı Mersin İdmanyurdu karşılaşmasından da 3-2'lik galibiyetle ayrılarak Hamzaoğlu yönetiminde 3te 3 yapmıştı. Ankara'da oynanılan Gençlerbirliği karşılaşmasında sahadan beraberlikle ayrılarak galibiyet serisini sonlandıran Galatasaray, ligin ilk yarısının son haftası olarak kabul edilen 16.haftada Beşiktaş deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrılarak devre arasına moralli girdi. İlk yarının 17.haftası, ikinci yarının ilk maçı olarak oynanılan Çaykur Rizespor karşılaşmasında 2-0 kazanan sarı-kırmızılı takım, ligde Hamzaoğlu yönetiminde 6.maçında 5.galibiyetini elde ederken, Bursaspor karşısında son dakikalarda elde edilen beraberlik bir kez daha galibiyet serisinin bozulmasına neden oldu. Galatasaray son olarak ligde zorlu Eskişehir deplasmanından ve iç sahada Balıkesirspor karşılaşmalarından galibiyetle ayrılarak Hamzaoğlu yönetiminde ligde 9 maçta 7 galibiyet elde ederek kulüp tarihinin en iyi ikinci başlangıçlarından birisine imza attı.

9 maçta 23 puan toplayan Hamzaoğlu, 2005-06 sezonunda takımımızda teknik direktörlük görevi yürüten Eric Gerets’i takip ediyor. Belçikalı* teknik adam, efsanevi şampiyonluğa imza attığımız sezonun ilk 9 maçında 8 galibiyet – 1 beraberlik elde etmişti.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0