Türkiye Kupası | Heurtel can aldı..

 Çekişmeli Maçın Galibi Anadolu Efes
Royal Halı Türkiye Kupası Çeyrek Finali son maçında Anadolu Efes ve Galatasaray Liv Hospital, Gaziantep'teki Şahinbey Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 79-73 kaybeden takımımız Galatasaray Liv Hospital, sekizli finallere de erken veda etmiş oldu. Maçta sadece tek bir atış kaçıran ve 22 sayıyla oynayan Anadolu Efes'in genç oyun kurucusu Thomas Heurtel, başlıktan da anlayacağınız gibi canımızı aldı. Takımımız Galatasaray Liv Hospital'ın tecrübeli uzun forveti Kerem Gönlüm'ün 14 sayı 9 ribaundlık efektif performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Maça Arroyo'dan yoksun, Ender Arslan - Sinan Güler - Vladimir Micov - Zoran Erceg - Patric Young beşiyle başladık. İlk dakikalarda Doğuş'un Ender üzerindeki agresif savunması, topu Sinan'a teslim etmemize neden oldu. Son haftalarda düşen formuyla dikkat çeken Sinan maça istediği gibi başladı. Penetre basketleri ve ikili oyun sonrası Young'a yaptığı asistle ilk 3 dakikayı önde götürmemizi sağladı. Sinan'la yakaladığımız skor avantajına Dario Saric ile cevap geldi. 11-0'lık seriyle bir anda skora ortak olan Efes, mola sonrası Justin Carter'a engel olamadı ve ilk çeyrek 3 sayı farkla lehimize tamamlandı. İkinci çeyrekte başlayan ve maç sonu devam Thomas Heurtel şov, yavaş yavaş maça damga vurmaya ikinci çeyreğin ilk dakikalarında başladı. Kendi şutunu çok iyi yaratan genç oyun kurucu, savunmada Sinan ve Ender'e zor anlat yaşattı. Biz de bu çeyrekte faul atışlarından Ender Arslan'la skor üretmeye devam ettik. Benchten gelen Justin Carter ve Kerem Gönlüm enerji mekanizmaları bizi maçta tutuyordu. Heurtel'in üst üste gelen isabetlerine karşılık vermeyi başaran takımımız ilk devreye 43-41 önde tamamladı. 

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlere sahne oldu. 4-5 sayılık serilerle geçen maçta yine Ender'le etkili olduk. Arroyo'dan yoksun çıktığımız her maç görevini yerine getiren tecrübeli oyun kurucu, bu maçta da takıma iyi liderlik etti ve 11 sayı 7 asistle maçı tamamladı. Bu çeyrekte Heurtel'in yanına Bjelica'yı da eklemeyi başaran Efes, Doğuş Balbay'ın son saniyede attığı basketle skoru ortaya getirdi ve son periyoda 59-59 berabere girildi. Son çeyreğe Milko Bjelica'nın basketleriyle girildi. Skorer uzun, Efes'in maçı kazanmasındaki X faktör olmayı başardı. Heurtel'in skorerliğinin yanına kaptığı toplar ve yaptığı asistler de canımızdan can aldı. Farkın iyice açılmasıyla molaya başvuran koç Ergin Ataman, mola sonrası Ender'in asistinde Erceg'le üçlüğü buldu. Maç boyu savunmada ve hücumda vasat altı bir grafik çizen Sırp uzun, attığı bu kritik üçlükle kendisini affetirebilirdi ama üçlüğün hemen ardından cevap Bjelica'dan geldi. Bir üçlük de Efes'in 4 numarasından geldi ve maç bizim için çıkmaza girdi. Heurtel 22 sayı, Janning 15 sayıyla galibiyetin mimarı oldular.

Bu mağlubiyetle Türkiye Kupası maceramıza erken veda ettik. Dün maça çıkan rotasyonumuz bence elinden geleni yaptı. Bu takımdan çok daha fazlasını ben bekleyemem. Efes'ten oyun olarak hiçbir eksiğimizin olmadığını, tek farkın Thomas Heurtel'in olduğu dün görüldü. Oyun zekası ve sayıyı hissedişi çok farklı bir oyuncu Fransız. Yaşına göre çok kararlı bir oyun kurucu performansı gösteriyor. O da abisi Tony Parker gibi iyi yerlere gelebilir. Bizde ise Ender Arslan, Kerem Gönlüm ve Sinan Güler skoru sırtladılar. Skoru gerçekten iyi paylaştırmamıza rağmen Heurtel'i durduramadık. 22 sayı, 70'li sayılarda biten maçlarda çok üst bir rakam. Geçmiş olsun..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0