EVL | Vura vura, kıra kıra!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde Galatasaray FXTCR, ardı ardına çok zor maçlara çıkarak belki biraz da şanssız fikstürün dezavantajına uğradıktan sonra bu halkanın kendine en yakın görünen ekibi Fenerbahçe ile karşılaştı. İlk devrede deplasman konumunda 1-3 mağlup ettiğimiz Fenerbahçe'yi bu sefer ev sahipliğimizde 3-2 yenmeyi başararak bu sezon ligde Fenerbahçe'ye üstünlük sağlamış olduk. Arkas ve Halkbank mağlubiyetlerinden sonra çıkış arayan ekibimiz Fenerbahçe gibi bir rakibi bulunca affetmedi ve iki maçlık mağlubiyet serisine son vermiş oldu. Bir ek bilgi daha verelim, Galatasaray FXTCR bu sezon lig maçlarında derbi kaybetmemiş oldu.

Kaptan Selçuk, İbrahim Emet, İbrahim Akşeker, Filip, Kamil, Tuia, liberolar Mehmet ve Onurcan’la derbiye başlayan ekibimiz ilk sette 5 sayılık seri yakalayarak Fenerbahçe'ye mola aldırttı. Fenerbahçe moladan sonra geri dönüş yaparak teknik molaya 7-8 önde girdi. Teknik moladan sonra dengeli geçen oyundan ikinci teknik molaya önde giren taraf bu sefer biz olduk. Setin son bölümünde etkili oynayarak Fenerbahçe'ye iyi bir başlangıç yapma şansı tanımadık ve 25-21 ile 1-0 öne geçtik.

İkinci sete hatalara başladık ve ilk teknik molaya 5-8 geride girdik. Yapılan basit hatalar farkın kapanmasına engel oldu. Fakat Rejlek'in etkili servisleri ile ikinci teknik molaya yaklaşırken farkı kapadık. Fenerbahçe yine sayılar alarak ikinci teknik molaya 13-16 geride girdi. Teknik moladan sonra Fenerbahçe'nin oyununa karşı koyamadık ve seti 19-25 kaybettik.

Üçüncü sette yine etkisiz olduk ve ilk teknik molaya 5-8 geride girdik. Maalesef fazla varlık gösteremediğimiz bu sette ikinci teknik molaya yaklaşırken fark iyice açıldı. Hatalarla beraber ikinci teknik molaya 10-16 geride girdik. Oluşan fark demoralizasyona da yol açınca bu seti de kaybederek maalesef hem geriye düştük, hem de 1 puanı kaptırdık.

Dördüncü sette tempomuzu yeniden yakalamayı başardık. İlk teknik molaya 8-7 önde girdik. Filip ve Kamil'in etkili oyunu ikinci teknik molaya 16-13 önde girmemize sebep oldu. Hatalar yapsak da etkili hücum ve bloklar ile setin son bölümünde Fenerbahçe'ye üstünlük kurarak seti 25-21 alarak maçı tie-break setine taşıdık.

Çok çekişmeli geçen tie-break setinde saha değişimine 8-7 önde girmeyi başardık. Kamil'in ace sayısı bizi maça yakınlaştırdı. İbrahim Emet'in tekli bloğu ile maç sayısına geldik ve maçı kazanarak Fenerbahçe'ye karşı bu sezon ikinci galibiyetimizi alarak büyük bir başarıya imza attık.

Samuel Tuia bu sezonki en iyi performanslarından birini göstererek 19 sayı ile Galatasaray FXTCR adına maçın en skorer oyuncusu oldu. Kamil'in 18, Rejlek'in 17, İbrahim Akşeker'in de 15 sayısı galibiyette önemli pay oynadı. %49 mükemmel hücum yüzdemiz ve 15 blok sayımızla hem savunmada hem hücumda etkili oynadık.

Bu galibiyetle bu sezon 16 maçta 10 galibiyet oranını yakaladık. Sıralamada Fenerbahçe'nin 1 puan altına yerleştik. 1 puanı bırakmasak Fenerbahçe'nin üstüne yerleşecektik. Fenerbahçe'nin 9 galibiyeti 7 mağlubiyeti olmasına rağmen bizim aldığımız galibiyetlerdeki 2 set verdiğimiz maçlar bu düzensiz sıralamanın nedeni.

Bir sonraki maçımız, ilk maçında resmen şaibe yaşanan Ziraat Bankası ile. Bilemiyorum, bizim taraftarımız önünde Ziraat Bankası'nın gücü ve yöneticilerinden etkilenebilen hakemlerin Ankara'daki performansı nasıl olacak ama bu maçtan 3 puan ile ayrılmamız takdirde Ziraat ile aramızdaki puan farkını 1'e indireceğiz. Maç 14 Şubat Saat 13:00'de Ankara'da.


Bu galibiyet için takımımızı gönülden kutluyoruz, gerçekten bu sezon mükemmel iş çıkarıyor İtalyan Flavio Gulinelli ve öğrencileri. Sezon sonu play-off etabında süprizler olursa, kimse şaşırmasın.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0