STSL | Zirveye adım adım..

Hafta ortasında Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı Balçova Yaşamspor galibiyetiyle grubunu lider tamamlayan ve adını son 16 takım arasına yazdıran Galatasaray, geçtiğimiz hafta Bursa karşısında evinde kaybettiği 2 puanın telafisi için Eskişehir deplasmanına çıkıyor. Eskişehirspor karşısında deplasmanda son dönemde kazanamayan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, zirve yarışına ortak olmak için 9 Şubat Pazartesi akşamı Atatürk Stadyumu'nda kazanmak için sahaya çıkacak. Zorlu mücadele öncesi iki takımın son durumu, istatistikler ve maç önü..

SÜPER LİG | 18 HAFTADA 39 PUAN
Süper Lig'de geride kalan 18 maç haftasında sahadan 12 galibiyet - 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrılarak 39 puan toplayan Hamzaoğlu'nun öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 30 gol bırakırken kalesinde de 20 gol gördü. 18 hafta sonunda 39 puan elde eden Galatasaray, iç sahada 20 puan toplarken dış sahada da 19 puan toplayarak dengeli bir görüntü çizdi. İç saha ve dış sahada 6'şar kez galip ayrılan sarı-kırmızılı takım, aynı dengeli istatistiği atılan gollerde de gösterdi. İç sahada oynadığı 9 karşılaşmada rakip filelere 15 gol atan Galatasaray, deplasmanda da aynı başarıya ulaştı. Geride kalan 18 hafta sonunda 39 puanla 3.sırada yer alan takımımız, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde puanını 42'e çıkartacak ve hafta sonu Trabzon karşısında sahadan beraberlikle ayrılan Fenerbahçe'nin bir puan arkasında yer alacak. 41 puanlı Beşiktaş ise, hafta sonu kazanması halinde 44 puana ulaşacak ve haftayı lider kapatacak. Siyah-beyazlı takımın puan kaybetmesi durumunda, takımımız haftayı ikinci sırada tamamlayacak.

ES-ES İLE DÖRDÜNCÜ KEZ
2014-15 futbol sezonunda Eskişehirspor ile ikisi kupa, birisi lig olmak üzere üç kez karşılaşan Galatasaray, dördüncü kez kırmızı-siyahlı takım karşısında sahaya çıkacak. Bu sezon rakibi karşısında iç sahada lig maçını 0-0, kupa maçını 4-2 kazanan takımımız; kupanın rövanşında rakibine 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Geçtiğimiz sezon iç sahada rakibini 3-0 mağlup eden, deplasmanda ise 0-0 berabere kalan Galatasaray, kupa finalinde rakibi karşısında Wesley Sneijder'in tek golüyle sahadan galip ayrılmış ve şampiyonluğa ulaşmıştı. Pazartesi akşamı oynanacak olan Eskişehirspor - Galatasaray maçıyla iki ekip lig tarihinde 58. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan lig maçlarında Galatasaray, rakibi karşısında 23'e 9 üstünlük kurmayı başarırken, 25 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Rakip filelere 77 gol bırakan takımımız, kalesinde 50 gol gördü.

HAMZAOĞLU: İLK MAÇINDA GALİBİYET
Kaısm ayının son günlerinde Galatasaray'da göreve başlayan Hamza Hamzaoğlu, geride kalan süre içerisinde takımının başında 14 resmi müsabakaya çıktı. "Galatasaray teknik direktörü" sıfatıyla ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası'nda iç sahada Eskişehirspor karşısında çıkan Hamzaoğlu, bu karşılaşmadan takımının 4-2 galibiyetle ayrılmasıyla sarı-kırmızılı kulüpteki kariyerine olumlu mesaj verecek başlamıştı. Galatasaray'da bir numara olarak 14 resmi maça çıkan genç teknik adam bu karşılaşmalarda 9 galibiyet - 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

İSTİKRAR: FERNANDO MUSLERA
2011-2012 sezonunda Galatasaray'a transfer olan dünyanın en iyi kalecilerinden birisi olan Uruguaylı file bekçisi, sarı-kırmızılı forma altında ilk sezonunda gösterdiği performansla adını kulüp tarihine yazdırmayı başarırken geride kalan 3 yıllık sezon sonunda takımın en istikrarlı isimlerinden birisi oldu. Bu sezon geride kalan 18 lig maçının tamamında forma giyen Fernando Muslera, takımın en istikrarlı oyuncusu olmayı başarırken kendisini 17 maçla Selçuk İnan takip ediyor.

KRAL GERİ DÖNDÜ: BURAK YILMAZ
Galatasaray'ın bu sezon en golcü ismi olan Burak Yılmaz, devre arasında Alanya kampında yaşadığı sakatlığın ardından hatırlanacağı üzere Çaykur Rizespor karşılaşmanın son dakikalarında oyuna dahil olmuş ancak nükseden sakatlığı sonrasında Bursaspor karşılaşmasında takımdan ayrı kalmıştı. Hafta ortasında takımla birlikte çalışmalara başlayan golcü oyuncu, Hamzaoğlu'nun görev vermesi halinde Eskişehir deplasmanında forma giyebilecek. Ligde bu sezon 1470 dakika süre bulan Burak Yılmaz, rakip filelere 11 gol bırakırken toplamda 43 şut attı. Burak rakipleriyle girdiği 49 mücadelede faul yaparken, bu alanda takımın en çok faul yapan ismi oldu.

MAESTRO: WESLEY SNEIJDER
Prandelli tarafından bu sezon takımın ikinci kaptanı olarak açıklanan Hollandalı yıldız oyuncu, ligde geride kalan 18 haftada 17 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 1316 dakika sahada kalan Wesley Sneijder, bu karşılaşmalarda rakip filelere 4 gol bırakırken, bir kez de golden önceki pası veren isim oldu. Hollandalı yıldız oyuncu geride kalan 17 maçta rakip kaleye 63 şut atarak ligin en çok şut atan oyuncularından birisi oldu. Süper Lig'de bugüne kadar 57 resmi maça çıkan ve bu maçlarda 19 gol - 8 asist istatistiklerini elde eden Wesley Sneijder, bu sezon şampiyonluk yolunda Galatasaray'ın en büyük kozu konumunda bulunuyor. Sarı-kırmızılı takım, yıldız oyuncusunun gol attığı lig maçlarını kazanma serisini de sürdürmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0