Arena dalya diyecek!

Süper Lig, Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlarda üç sezondur Galatasaray'ın iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Ali Sami Yen Arena için yarın akşam özel bir akşam olacak. 15 Ocak 2011 günü Ajax ile oynanılan dostluk karşılaşmasıyla Galatasaray'ın yeni mabedi olan Ali Sami Yen Arena yarın akşam Süper Lig'in 24.haftası kapsamında oynanacak olan Başakşehir Belediyespor karşılaşmasında taraftarlarımıza 100.kez kapılarını açacak. Ali Sami Yen Arena'da geride kalan 4 yıl içerisinde Galatasaray önemli zaferlere imza atarken, Süper Lig'de birisi ezeli rakibi Fenerbahçe'nin stadında olmak üzere iki lig şampiyonluğu yaşadı.

15 Ocak 2011 tarihinde Ajax ile oynanılan hazırlık maçında kapılarını açan Ali Sami Yen Arena'da ilk resmi karşılaşma 23 Ocak 2011 günü Sivasspor ile oynanılan Süper Lig 18. hafta karşılaşması olmuştu. Türkiye'nin en iyi stadyumu olarak bilinen Ali Sami Yen Arena'da oynadığı ilk lig maçında rakibini tek golle mağlup eden Galatasaray, ilk maçında ilk galibiyetini elde ederken yeni stadımızda ilk golü Servet Çetin kaydetmişti. Yine aynı sezonda iç sahada oynanılan Eskişehirspor karşılaşmasında rakip fileleri havalandıran Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana, yeni stadımızda fileleri havalandıran ilk yabancı oyuncu ünvanına sahip oldu.

2011-12 sezonunun ardından, Fatih Terim yönetiminde 2012-13 sezonunda iç saha maçlarını Ali Sami Yen Arena'da oynayan Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin sahasında şampiyonluğunu kutlamasına karşın şampiyonluk partisini Ali Sami Yen Arena'da gerçekleştirdi. İlk tam sezonunda mutlu sona ulaşan sarı-kırmıızılı takım, bir sonraki sezon olan 2013-14 sezonunda Fatih Terim yönetiminde ve Didier Drogba & Wesley Sneijder ikilisinin önderliğinde bir kez daha krallık tacını takıyordu. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan ve ligin 31.haftası olarak kabul edilen Sivasspor karşılaşmasında sahadan 3 puanla ayrılarak şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, iç sahada ikinci kez şampiyonluk partisi vermiş oldu.

2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde adını yeniden Avrupa'ya duyuran Galatasaray, en korkutucu deplasmanlardan birisi olmasına karşın ilk galibiyetini grubun 5.maçında Manchester United karşısında almıştı. İngiliz ekibini tek golle mağlup eden Galatasaray, aynı zamanda yeni stadının tarihine de Manchester United takımını "mağlup edilen ilk yabancı takım" olarak eklemeyi ihmal etmedi. Aynı sezon, Schalke'yi eleyerek çeyrek finalde Real Madrid'i konuk eden takımımız 3-0 kaybettiği ilk maçın ardından rövanş karşılaşmasında Jose Mourinho'nun yönetimindeki dünyadevi İspanyol ekibine sahayı dar etmişti. 2013-14 sezonunda Roberto Mancini yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda yer alan Galatasaray, grup aşamasının son maç haftasında İtalyan ekibi Juventus karşısında, futbolun en büyük organizasyonlarından kabul edilen Şampiyonlar Ligi organizasyonunun klasikleri arasına girecek ve 48 saatlik bir mücadelede sahadan zaferle ayrılıyordu.

Galatasaray'ın iç sahada elde ettiği sonuçlar şu şekilde;
Süper Lig - 74 maç, 52 galibiyet / 13 beraberlik / 9 mağlubiyet
Türkiye Kupası - 13 maç, 7 galibiyet / 3 beraberlik / 3 mağlubiyet
Şampiyonlar Ligi - 12 maç, 4 galibiyet / 4 beraberlik / 4 mağlubiyet

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0