STSL | Şampiyonluk yolunda, son 11 adım..

Süper Lig'de geride kalan 23 hafta sonunda 51 puanla zirvede yer alan Galatasaray, dördüncü yıldız yolunda final niteliğinde 11 karşılaşma oynayacak. Ezeli rakiplerinin önünde yer alan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, ligin 24.haftasında iç sahada Başakşehir Belediyesi'ni konuk edecek. Şampiyonluk yolunda mutlak 3 puanla ayrılmamız gereken karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetirken, 14 Mart 2015 Cumartesi günü, saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşma öncesi iki takımın son durumları, istatistikleri ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG | LİDER GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Fenerbahçe'ye deplasmanda tek golle mağlup olan Galatasaray, geride kalan 23 haftalık maç sekansının ardından 51 puanla lider durumda bulunuyor. Sezona teknik direktör Cesare Prandelli yönetiminde başlayan ve 1 Aralık günü Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme imzalayan takımımız, ligde oynadığı 23 karşılaşmada sahadan 16 galibiyet - 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrılırken rakip filelere bıraktığı 41 gole karşılık kalesinde 26 gol gördü. Sezon sonunda şampiyonluk hedefleyen ve 3.yıldızda olduğu gibi 4.yıldızı da göğsüne takan ilk takım olma başarısını elde edecek olan Galatasaray'ın kalan maçları şu şekilde;
  • Başakşehir
  • Kasımpaşa (D)
  • KDÇ Karabükspor
  • Trabzonspor (D)
  • Gaziantep
  • Akhisar BLD (D)
  • Torku Konyaspor
  • Mersin İY (D)
  • Gençlerbirliği
  • Beşiktaş
  • Çaykur Rizespor (D)
EN İYİ İÇ SAHA PERFORMANSI: 26 PUAN
23 haftası geride kalan Süper Lig'de bu sezon 11 iç saha karşılaşması oynayan Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakiplerine 8 kez üstünlük kurarken, 2 karşılaşmadan beraberlik (Eskişehir&Bursa) ve Trabzonspor karşısında da sahadan mağlubiyetle ayrılarak şampiyonluk yolunda zorlu lig maratonunda 26 puanı hanesine yazdırdı. Bu alanda ligin en iyi performanslarından birisine sahip olan Hamzaoğlu'nun öğrencileri, son olarak iç sahada oynadığı SAİ Kayseri Erciyesspor karşılaşmasından da 3-1 galibiyetle ayrılmasını bildi. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 21 gol bırakan takımımız, kalesinde gördüğü 13 gole engel olamadı.

EN GOLCÜ İSİM: BURAK YILMAZ, 13 GOL
Süper Lig'de bu sezon 20 maçta süre alan ve kaydettiği 13 golle takımın en golcü ismi olan Burak Yılmaz, ligin gol krallığı sıralamasında da 14 gollü Demba Ba - Cardozo ve Fernandao üçlüsünün ardından ikinci sırada yer alıyor. Bu sezon gol attığı tüm karşılaşmalarda (11 maç) takımına 3 puan kazandıran golcü oyuncu, sarı-kırmızılı forma altında çıktığı 111 resmi karşılaşmada 66 gol - 23 asistlik performansıyla takımımızın en büyük hücum kozlarından birisi olmayı başardı.

ESKİ DOSTLAR: 7 OYUNCU VE ABDULLAH AVCI
Bu sezon başında lige yeniden yükselen Başakşehir Belediyespor, ligin en ters takımlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Bu sezon oynadıkları 23 karşılaşmada 9 beraberlik elde ederek ligin en çok berabere kalan takımlarının başında gelen Abdullah Avcı ve öğrencileri son oynadığı 7 maçta sadece 1 mağlubiyet alırken, geçtiğimiz hafta iç sahada Konyaspor ile golsüz beraberlikle sahadan ayrıldı. Galatasaray'la birlikte dört mağlubiyeti olan takımlar arasında yer alan Başakşehir Belediyespor'da, geçmiş yıllarda sarı-kırmızılı formayı terletmiş 7 oyuncu bulunuyor. Son olarak devre arası transfer döneminde genç oyuncu Hüseyin Altuğ Taş'ı renklerine katan turuncu-mavili ekibin kadrosunda Galatasaray altyapısından yetişen Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun'un yanı sıra, Ufuk Ceylan - Yalçın Ayhan - Alpaslan Erdem - Mehmet Batdal gibi isimler de yer alıyor. Teknik direktörlüğünü, bir dönem Galatasaray altyapısında görev yapan Abdullah Avcı'nın yaptığı rakibimiz, ligde 23 hafta sonunda topladığı 39 puanla beşinci sırada yer alıyor. Başakşehir ekibi bu karşılaşmalarda rakip filelere 30 gol bırakırken, kalesinde de 15 gol gördü. Ligin ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanılan 7.hafta karşılaşmasında ev sahibi ekip sahadan 4-0 üstünlükle ayrılmış ve ligdeki 2.galibiyetini elde etmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0