STSL | Şampiyonluk yolunda iki puan kayıp..

Süper Lig'in 24.haftasında evinde Başakşehir Belediyespor'u ağırlayan Galatasaray, şampiyonluk yolunda iç sahada hiç beklenmedik bir yara aldı. Rakibi karşısında oyunun son 40 dakikalık bölümüne 2-0 önde giren takımımız, karşılaşmanın 79 ve 85.dakikasında kalesinde gördüğü iki golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve zirve yarışında elinde bulundurduğu 2 puanı kaybetmiş oldu. Galatasaray'a iki farklı üstünlüğü getiren goller Selçuk İnan ve Umut Bulut'tan gelirken, konuk ekibin beraberlik golleri Mehmet Batdal ve Cenk Enver Şahin'den geldi.

Fenerbahçe derbisinde 3 puan kaybeden ve Başakşehir Belediyespor karşısında sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Galatasaray, karşılaşmaya Muslera - Sabri, Koray, Chedjou, Olcan - Hamit, Selçuk, Yasin, Bruma, Sneijder ve Umut ilkonbiriyle çıktı. Kadıköy'de oynanılan derbide Umut & Burak çift forvetini deneyen, Yasin ve Bruma'ya şans tanımayan Hamzaoğlu hatasından ders almış ve Burak'ın da cezalı olmasından olsa gerek kanatlarda Yasin ve Bruma'yı takıma geri kazandırdı. Oyunun ilk 15 dakikalık bölümü yüksek tempoyla geçerken, duraksayan yarım saatlik bölümün sonunda ilk devre bitmeden Sabri'nin ortasında Selçuk'un nefis volesiyle takımımız skorda üstünlüğü ele aldı. Başakşehir ligin en sert, disiplinli ve rakibine az pozisyon veren takımlarından birisi. Birde buna orta alanda sert oyun eklenince, topun arkasına 11 kişi geçen rakibimiz karşısında pozisyon bulmamız bireysel yeteneklere kalıyor. Sneijder, Yasin, Bruma, Olcan, Selçuk gibi isimlerin bireysel yetenekleriyle rakip kalede fırsat arayan takımımız aradığı golü de Sabri'nin sağ kanattan bindirdiği ve Selçuk'un nefis vuruşuyla buldu. İkinci yarıda da, savunmada kazanılan topla maçın en iyi ismi Yasin'in çizgiye inerek Umut'a bırakması ve tecrübeli futbolcunun boş kaleye yuvarlaması sonrasında tabelada Galatasaray iki farklı üstünlüğü ele alıyordu. Ancak ne olduysa bu dakikadan sonra oldu.

Kenardan oyuna etki etme konusunda son dönemde oldukça tartışılan Hamzaoğlu, maça damgasını vuracak ve çok tartışılacak bir değişikliğe imza attı. Fenerbahçe derbisinde neredeyse hiç bir varlık gösteremeyen Umut'u maçın tamamında sahada tutan, Yasin & Bruma gibi hızlı isimleri oyuna sokamayan, maçın en iyilerinden Telles'i kenara alan Hamzaoğlu bugün oynanılan ve 2 puan kaybedilen Başakşehir maçında da değişiklikleriyle oldukça tartışılacak gibi görünüyor. Maçın en iyi ismi Yasin'i kenara alan ve kupa maçları dışında forma şansı vermediği merkez orta saha oyuncusu Dzemaili'yi sahaya süren 45 yaşındaki teknik adam, günün etkisiz isimlerinden Bruma'yı maçın tamamında sahada tutmayı denedi. İlk yarı sonunda sakatlığı sebebiyle Sabri'nin yerine Tarık'ı oyuna alan ve ikinci yarının 65.dakikasında Yasin yerine Dzemaili'yi sahaya süren Hamzaoğlu üçüncü değişikliği yapmadı. Başakşehir oyunun kontrolünü ele almaya başladığı dakikalarda, hücumda topu tutamayan bir Galatasaray izlememize rağmen Bruma & Pandev değişikliği takımı ön alanda tutabilirdi ancak Hamzaoğlu bu değişikliği gerçekleştirmedi. Neden yapmadı, niçin yapmadı.. Bu soruların hiç bir cevabı yok. Hamzaoğlu takıma verdiği özgüven, sahaya sürdüğü formasyon, doğru diziliş gibi konularda etkili olurken oyuna müdahale konusunda sınıfta kalıyor.

Fenerbahçe derbisinde 80. dakikada kontradan gol yiyen, iç sahada Başakşehir karşısında 2-0'dan 85.dakikada skoru 2-2'e getirten Galatasaray. Hamzaoğlu'nun sorgulaması gereken daha farklı noktalar var. Bugün yazılacak, çizilecek çok şey var ancak söylenmesi gereken en önemli şey bugün iç sahada kaybedilen 2 puan takımı şampiyonluktan edebilir ve kimse bunun hesabını veremez. Bir hafta önce ezeli rakiplerine 4 & 7 puan önde olan takım, bugün ezeli rakiplerinin 1 & 2 puan gerisinde, üçüncü olabilir. Bunu da bir zahmet sahada oynayan arkadaşlar açıklayıversin, keza Galatasaray gibi bir takımın 70.dakikadan sonra 2-0'dan maç vermesinin hiç bir açıklaması yok. Olmamalı da..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0