BVL Analiz | Büyük Maç Kazanamamak..

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nde Galatasaray Daikin, 21. haftada Vakıfbank'ı ağırladı. İyi başladığımız maçta öyle bir servis turu ile karşılaştık ki net maçın kopma noktası oldu diyebiliriz. İyi başlayıp devamını getiremediğimiz maçta Vakıfbank'a 1-3 mağlup olduk ve normal sezonu büyük maçların hiçbirini kazanamadan tamamladık. Bunun da analizi maç yazısının sonunda yer alıyor.

İyi başladığımız sette ilk teknik molaya 8-6 önde girdik. Gamze'nin servis turu devam etti ve farkı açtık. Fakat ikinci teknik molaya yaklaşırken Vakıfbank farkı tekrar aşağıya çekti. İkinci teknik molaya ilk teknik moladanki sayı farkını koruyarak giren takımımız setin sonunu da geriye düşmesine rağmen gayet iyi oynadı ve Melis'in bloğu ile Galatasaray Daikin seti 25-23 önde geçti.

İkinci sete yine iyi bir başlangıç yapan ve tribünün de desteğini arkasına iyi alan takımımız için işler yolunda gidiyordu. İlk teknik molaya 8-3, ikinci teknik molaya da 16-11 önde girdik. Skoru 17-13'e getirmişken servise gelen Sheila Castro 8 sayılık bir seri yakaladı ve takımını 17-21'lik skora taşıdı ve maalesef bu aralıkta takımımız etkili servislere hiçbir çözüm üretemedi. Kopan seti Vakıfbank 22-25 kazandı.

Esasında Türk Voleybol Lİgi'ni takip eden biri için maçın sonucunu tahmin etmek o andan sonra çok da zor olmadı. Maçı izlerken o seride maçın koptuğunu nitekim anlamış oldum. Üçüncü set 18-25, dördüncü set ise 13-25 Vakıfbank lehine sonuçlandı.

Yazının bundan sonraki kısmı analiz kısmıdır; 

Bu kadar düşük bütçe ile kurulan bir takım için bu tarz sonuçlar her zaman normal oluyor. Normal, Vakıfbank ligimizin lideri ve bu ligde Fenerbahçe ile beraber ligde en fazla yatırım alan kulüp. Fakat Galatasaray arması hiçbir zaman böyle bir kabulleniş yaşamamalıdır. İstatistiklere baktığımızda 2011-2012 sezonunda Galatasaray 47, 2012-2013 sezonunda 45, 2013-2014 sezonunda 46 ham puan toplayan bayan voleybol takımımızın bu sezonun bitmesine bir maç kala puan tablosuna baktığımızda puanı 38. Son haftadan 3 puan çıkarsak bile erişebileceğimiz toplam ham puan 41 olacak. Ki bu, kendine hedefler koyup transferler yapan bir takım için, Galatasaray için beklenenin çok altında.

Şu an sıralamada 3 büyük kulüp, Vakıfbank, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı'ndan sonra geliyoruz. 5. sıradaki Bursa ile aramızda 8 ham puan var. Peki, bu büyük takımlarla mücadele edemiyorsak neden bu kadar yatırım yapıyoruz? Avrupa için mi? Cev Cup için mi? Keza Cev Cup'ta da Rus ekibinden zar zor sıyrılıp yarı finale yükseldik desem yanlış olmaz, ortada net bir oyun ve net skor yoktu. Açıkçası geçen sezonu, Vakıfbank'ı az daha eleyerek finale çıkma konusunda direkten dönen bir takım sıfatı ile geçirmişken; bu sezon hiçbir büyük maçta varlık gösterememek maalesef büyük bir hayal kırıklığı.

Takım bazındadurum bu, peki ya oyuncular bazında durum nedir diye irdelersek, Vakıfbank maçının istatistik kağıdı gerçekten çok açıklayıcı. Maçı canlı izleyen biri olarak; belki 15'ten fazla hücumda içimden "orta" diye geçirdim. Evet, maalesef orta hücumumuz oyuncu bazında zengin gibi gözükse de organizasyon bazında inanılmaz pasif ve iş bitirici değil. Öyle ki Vakıfbank orta oyuncusu Kübra'nın 9, Bahar'ın 4 hücum sayısı varken bizim takımda Aslı 6, Melis ise 1 sayı ile oynuyor. İç karartıcı blok performanslarından bahsetmek istemesem de Kübra 8, Bahar 6 blok ile oynuyor. Bizim ise takım olarak blok sayımız 6. Voleybolda bloktan sayı almanın en zor olduğu organizasyon olan orta organizasyonunu blok istatistiklerinden takip edebiliyoruz: Oyunu köşeye öyle sıkıştırmışız ki maalesef Vakıfbank oyuncuları idmandaymışçasına blok tehditlerini gerçeğe dönüştürdüler.

Maalesef sezon sonunu bekleyememiş, özet bir analiz oldu bu. Bayan volebol takımımız geçtiğimiz sezonlarda büyük rakiplerine diş geçirebiliyor, hatta sıralamalarda onları geride bırakabiliyorken bu sezon en yakın rakibinin tam 16 puan gerisinde kaldı. Oldukça vahim bir durum ne yazık ki. Lig bitiyorken bakalım bizleri neler bekleyecek, fakat playy-off etabında bir süprize yer atacağımızı pek sanmıyorum. Umarım yanılırım. Elde bir tek Cev Cup kalıyor ki, biraz mücadele ve akıllı teknik kadro organizasyonunda bu kupa bize çok uzak değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0