TKBL | Onlar Mutsuz.. Hem de Çok!

Lider Galatasaray Odeabank, şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüdüğü TBKL'de 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe’ye konuk oldu. Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı yukarıda resmini görmüş olduğunuz efsane koç Ekrem Memnun önderliğinde Galatasaray Odeabank 72-54 kazandı. Sarı – Kırmızılılar ligdeki liderliğini devam ettirmekle kalmadı, Euroleague'deki deplasman rövanşını da aldı. Ve en önemlisi ligi birinci bitirip şampiyon olma mesajını başta Fenerbahçe olmak üzere herkese çok yüksek bir sesle verdi.

Galatasaray Odeabank karşılaşmaya Nuria Martinez – Ayşegül Günay – Jelena Dubljevic – Sancho Lyttle – Nevriye Yılmaz ilk beşiyle başladı. İlk dakikalarda savunmada ve hücumda ev sahibi ekibe üstünlük kurmaya başlayan takımımız, üç uzunlu sistemde boyalı alanı iyice işledi. Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle ilk dakikalardan maçın anahtarının çember altı olduğunu kanıtlarcasına oynadılar. Bu maça İspanyol guard Queralt Casas'tan yoksun çıktık ama Nuria Martinez'in 11 sayı ve 6 asistlik performansı kısa rotasyonundan almak istediğimiz katkıya yetti diyebilirim. İlk çeyreğin sonlarına doğru Tuğçe Canıtez ve Tuğba Palazoğlu'nun üçlük katkısı ev sahibi ekibin maça ortak olmasını sağladı. Skorer katkısı almaya devam eden Fenerbahçe ilk çeyreği önde kapattı. İkinci çeyreğe de aynı savunma dinamizmi ve pota altı ısrarcılığıyla başlayan takımımız Galatasaray Odeabank, Kelsey Bone'un da devreye girmesiyle yeniden öne geçti. Çeyreğin ilk dakikaları ev sahibi ekibin rastgele şut denemeleri ve bizim mantıklı hücum atraksiyonlarımızla geçti. En sonunda molaya başvuran ev sahibi takım Tina Charles'la etkili olmaya başladı. Doğru hücumlardan vazgeçmeyen takımımız, Deniz Çolakoğlu'ndan gelen önemli bir üçlük isabetiyle ilk yarıyı 8 sayı önde kapadı.

İkinci yarı Ekrem Memnun'un üç uzunlu beşinin avantajlarıyla başladı. Üç uzun orjinli oyuncumuz da ikinci yarıya iyi başladı. Savunma dinamizminden ödün vermeyen takımımız rakibini zor şutlara yönlendirmeye devam etti. Bu dakikalarda ölücü hamle Nuria Martinez'den geldik. İspanyol oyun kurucunun etkinliği ile 8-0'lık bir seri yakalayan Galatasaray Odeabank, molayı aldırmayı başardı. Mola sonrası resitale devam eden Martinez'e Dubljevic de katıldı ve fark gitgide açılmaya başladı. Skor üretmekte çok zorlanan ve kendi evinde bu denli dominant bir basketbol oynanmasına izin veren ev sahibi ekip, maçı bu çeyrekte kaybetti. Nuria Martinez çeyrek sonuna kadar takımı sırtlamaya devam etti ve 20 sayı farkla periyodu önde kapamamızı sağladı. Bu çeyrekte Fenerbahçe 11 sayı bulurken, takımımız Galatasaray Odeabank 23 sayı attı. Son çeyreğe top kayıpları ile başlayan Fenerbahçe, günün felaketle biteceğinin farkında olarak daha karamsar oynamaya başladı. Doğru hücumlardan ve savunma azminden taviz vermeyen takımımız final periyoduna da üç uzunlu sistemiyle etkin girdi. Maçın son bölümlerinde eski oyuncumuz Shavonte Zellous'ın çabası farkı 20'nin altına indirse de, geri dönüş sinyallerini yanıtsız bırakan takımımız Galatasaray Odeabank son vuruşu Sancho Lyttle'la yaptı. Maçı 20 sayı 13 ribaundla tamamlayan İspanyol pivot, maçın en skorer ismi oldu. 

Sancho'ya maçın ikinci kahramanı diyebiliriz, birincisinin kim olduğu çok açık: Ekrem Memnun. Kadın basketbolunda üç uzunlu sistemle iyi işler çıkarabilen koçlardan biri o. Kupa apoletleri bir yana, şubenin maddi sıkıntılarına rağmen takımıyla çaresizliklere başkaldırabilen, gemisini yalnız bırakmadan devam eden nadir bulunan bir başantrenör. Çoğu kez de değindiğim gibi, üç uzunlu sistem ve savunma arzusu yüksek oyunu ile bize çok güzel bir akşam, rakip takıma da büyük ses getirecek bir mesaj bıraktı. Onlar mutsuz, hem de çoook!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0