STSL | Keskin viraj..

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda ezeli rakibi Beşiktaş'ın iki puan arkasında ikinci sırada bulunan Galatasaray, ligin 25.haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta iç sahada Başakşehir karşısında 2 farklı üstünlüğü koruyamayarak sahadan bir puanla ayrılan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, şampiyonluk yolunda mutlak galibiyetle yola devam etmek istiyor. 21 Mart Cumartesi akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmayı Hüseyin Göcek yönetirken, takımımızda Felipe Melo dışında herhangi bir eksik bulunmuyor. Şampiyonluk yolunda hatanın kabul edilmediği maçlar başlarken, karşılaşma öncesi istatistikler, analizler ve detaylar..

SÜPER LİG | ZİRVE TAKİBİ
Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Başakşehir karşısında 2-0 öne geçmesine karşın son 10 dakikada kalesinde gördüğü golle sahadan beraberlikle ayrılan Galatasaray, geride kalan 24 haftalık maç sekansının ardından 52 puanla ikinci sırada bulunuyor. Sezona teknik direktör Cesare Prandelli yönetiminde başlayan ve 1 Aralık günü Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme imzalayan takımımız, ligde oynadığı 24 karşılaşmada sahadan 16 galibiyet - 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrılırken rakip filelere bıraktığı 43 gole karşılık kalesinde 28 gol gördü. Sezon sonunda şampiyonluk hedefleyen ve 3.yıldızda olduğu gibi 4.yıldızı da göğsüne takan ilk takım olma başarısını elde edecek olan Galatasaray'ın kalan maçları şu şekilde;

  • Kasımpaşa (D)
  • KDÇ Karabükspor
  • Trabzonspor (D)
  • Gaziantep
  • Akhisar BLD (D)
  • Torku Konyaspor
  • Mersin İY (D)
  • Gençlerbirliği
  • Beşiktaş
  • Çaykur Rizespor (D)

EN GOLCÜ İSİM: BURAK YILMAZ, 13 GOL
Süper Lig'de bu sezon 20 maçta süre alan ve kaydettiği 13 golle takımın en golcü ismi olan Burak Yılmaz, ligin gol krallığı sıralamasında da 15 gollü Demba Ba - Cardozo ve Fernandao üçlüsünün ardından ikinci sırada yer alıyor. Bu sezon gol attığı tüm karşılaşmalarda (11 maç) takımına 3 puan kazandıran golcü oyuncu, sarı-kırmızılı forma altında çıktığı 111 resmi karşılaşmada 66 gol - 23 asistlik performansıyla takımımızın en büyük hücum kozlarından birisi olmayı başardı. Son üç maçtır fileleri havalandıramayan ve geçtiğimiz hafta sarı kart cezalısı olması nedeniyle takımdan uzak kalan golcü oyuncunun bu hafta Kasımpaşa karşısında ilk onbirde görev alması bekleniyor.

GALATASARAY: SON 3 MAÇTA 1 GALİBİYET
Hamza Hamzaoğlu yönetiminde bu sezon ligde şampiyonluk yolunda önemli bir hamle yapan Galatasaray, ligde son 3 maçında sadece 4 puan elde edebildi. Mart ayında oynadığı 3 maçta sadece kupada Manisaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılan Hamzaoğlu'nun öğrencileri, ligde oynadığı Fenerbahçe karşılaşmasından mağlup ve Başakşehir karşılaşmasından da beraberlikle ayrıldı. Ligde son galibiyetini iç sahada Kayseri Erciyes karşısında 27 Şubat 2015 tarihinde elde eden Galatasaray, şampiyonluk yolunda liderlik avantajını da geçtiğimiz hafta Beşiktaş'a kaptırmıştı.

YÜKSELEN GRAFİK: YASİN ÖZTEKİN
Sezon başında Kayseri Erciyesspor'dan transfer ettiğimiz 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Yasin Öztekin, son haftalarda gösterdiği başarılı performansla parmak ısırtıyor. Hamza Hamzaoğlu tarafından ligin ikinci yarısından itibaren rotasyonun önemli parçalarından birisi olan tecrübeli oyuncu özellikle hücum bölgesinde takımımızın etkili isimlerinden birisi olmayı başardı. Sağ ve sol kanatta forma giyen Yasin, ceza sahası çevresinde bu sezon arkadaşlarına 12 kez golden bir önceki pası veren isim olurken 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Son olarak geçtiğimiz hafta Başakşehir karşısında takımımızın ikinci golünde Umut Bulut'a servis yapan Almanya doğumlu hücum oyuncusu takımımızın en çok asist yapan ismi olarak dikkat çekiyor. Süper Lig'de dört, kupada ise sekiz asisti bulunan Yasin Öztekin, geride kalan 24 haftalık maç sekansında 11 karşılaşmada forma giyerken; ligde oynadığımız son 5 maçın 4'ünde ilk onbirde sahaya çıktı ve bu karşılaşmalarda 1 gol - 4 asist performansını elde etti.

KASIMPAŞA: SON 7 MAÇTA 1 GALİBİYET
Son dönemde kurduğu kadrolarla ve gerçekleştirdiği tesisleşme sonrasında ligin en ters takımlarından birisi olan Kasımpaşa, ligde oynadığı son 7 maçta sadece 1 galibiyet elde ederken 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etmesi sonrasında teknik direktör Şota Arveladze ile yollarını ayırdı. Son olarak ligde geçtiğimiz hafta Konyaspor karşısında sahadan 2-1 mağlup ayrılan mor-beyazlı ekip; ligde geride kalan 24 hafta sonunda topladığı 29 puanla 10.sırada yer alıyor. Şota Arveladze'nin istifasının ardından Beyoğlu ekibinde bu hafta sahaya altyapı direktörü Jan Woulters çıkacak. Mor-beyazlı ekip adına geride kalan 24 lig maçında en golcü isimler 7şer golle Adem Büyük ve Oscar Scarione olurken, tecrübeli oyuncu Ryan Babel arkadaşlarını 6 golle takip ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0