EVL | Aslanlar İnegöl'de Galip!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nin sondan bir önceki haftası olan 21. hafta maçları tamamlandı. Bu hafta İnegöl Belediyespor'a konuk olan Galatasaray FXTCR, sahadan 2-3'lük galibiyetle ayrılmasını bildi. Ligde play off etabına 5. sırada gitmesi kesinleşen takımımız son hafta Palandöken Belediyesi'ne konuk olacak.

İlk sette ilk tennk molaya önde giren ekip ev sahibi ekip oldu, 8-5. Mola sonrası karşılıklı sayılar devam ederken ev sahibi ekip üstünlüğünü koruyarak ikinci teknik molaya iki sayı farkla 16-14 önde girdi. Setin son bölümünder de oyundaki skor tarafı değişmezken İnegöl BElediye ilk seti 25-22 önde kapatarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete yine karşılıklı sayılar ve mücadele ile başlandı. Ev sahibi İnegöl Belediye ilk teknik molaya önde giren ekip oldu. İkinci teknik molaya gidilirken karşılıklı sayılar devam etti fakat Rejlek'in sayısı hem eşitliği bozdu hem de ikinci teknik molaya 15-16 önde girmemizi sağladı. Moladan sonra üstünlüğünü kaybetmeyen ekibimiz seti 23-25 kazanarak maçta skoru eşitlemiş oldu.

Maçın rengi belli, karşılıklı sayılar ve mücadele idi. Üçüncü set de buna paralel ilerledi. İlk teknik moaya karşılıklı sayılar doğrultusunda ilk teknik molaya 7-8 önde girdik. Ev sahibi ekip teknik moladan sonra toparlanırken ikinci teknik molaya maçta pek alışık olmadığımız bir fark ile 16-11 üstün girdi. Moladan sonra farkı kapatmaya çalışan takımımızın çabaları sonuç vermedi ve ev sahibi ekip seti 25-22 kazanarak 2-1 öne geçti.

Üçüncü sete iyi başladık ve ilk teknik molada 3-8 üstünlük yakaladık. İnegöl Belediyesi farkı kapatmaya çalıştı fakat ekibimiz ikinci teknik molayı 14-16, seti de 23-25'lik skorlarla üstün bitirerek maçı tie-break setine taşımayı başardı.

Final seti yine karşılıklı sayılarla geçti, saha değişimine 8-7 önde giren taraf ev sahibi ekip olsa da Rejlek'in son sayısı ile seti 13-15, maçı da 2-3 kazanarak bu sene bolca yaşadığımız 5 setlik galibiyetlere bir yenisini daha ekledik.

Maçta Rejlek 21, Yasin Aydın 17, Tuia ise 16 sayı ile oynadı. Takımımız 17 blok sayısı üretti. Galatasaray FXTCR son maçına 21 Mart günü saat 16:00'da Palandöken deplasmanında çıkacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0