Lionel Carole resmen Galatasaray'da..

Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce iç transferde Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesini yenileyen Galatasaray, ilk transferini de Bilal Kısa ile gerçekleştirmişti. Yeni sezonda üç kulvarda mücadele edecek olan Şampiyon Galatasaray, savunma hattının solunu Fransız sol bek Lionel Carole ile güçlendirdi. Geçtiğimiz sezon Ligue 2'de şampiyon olan ve Ligue 1'e yükselen Fransız ekibi ESTAC Troyes forması giyen 1991 doğumlu Fransız oyuncu için 1.5 milyon euro bonservis bedeli ödenirken, genç oyuncuya da yıllık 700bin euro ücret ödenecek.

FUTBOLA BAŞLAMADAN BIRAKMAK: GÖRME PROBLEMİ
12 Nisan 1991, Montreuil doğumlu olan Lionel Carole futbol hayatına 2000 yılında Paris'in doğusunda yer alan banliyölerden birisi olan Montreuil'in yerel takımı UJA Alfortville'de başladı. Futbolculuk hayatının başlarında futbolu bırakma noktasına gelen Carole'nin antrenmanda suratına top çarptı ve sağ gözünde geçici bir süre görme bozukluğu yaşadı. Futbolu bırakmayı bile düşünen genç oyuncu doktor kontrolü sonrasında Edgar Davids'in uzun yıllar kullandığı ve kendisiyle özdeşleşen aerodinamik gözlüklerle futbol hayatına devam etti. Carole takvim yaprakları 2006 yılını gösterdiğinde kariyerinin ilk transferini yaptığı sırada Nantes doktorları tarafından sağ gözünden ufak bir operasyon geçirecekti.

2006 yılında Nantes altyapısına transfer olan ve futbol hayatına burada devam eden Carole, dönemin teknik direktörü Baptiste Gentili tarafından 2010-11 sezonu öncesinde A takım kadrosuna dahil edildi. 20 yaşında Fransız ekibinin altyapısından kadronun bir parçası olmayı başaran genç sol bek, 17 Ağustos 2010 tarihinde oynanılan Evian karşılaşmasında kadroda kendine yer buldu. Bir sonraki hafta Laval karşılaşmasında onbirde yer alan Carole'nin profesyonel kariyeri böylelikle başlamış oldu. İlk sezonunda devre arasına kadar 16 maçta süre bulmayı başaran genç solbek, takvim yaprakları 2011 yılının Ocak ayını gösterdiğinde Benfica'nın radarına takıldı. 2011 yazında Portekizli sol bek Fabio Coentrao'yu yaklaşık 30 milyon euro bedelle Real Madrid'e bonservisiyle gönderen Portekiz temsilcisi 750bin euro karşılığında Carole'yi renklerine bağladı. Genç savunma oyuncusu altı aylık dönemde Portekiz ekibinde 6 lig karşılaşmasında ilk onbirde sahaya çıktı.

İSTİKRAR: 3 SEZONDA 120 RESMİ MAÇ !
2011-12 sezonunda Benfica rotasyonunda olması beklenen Carole, düzenli olarak forma giyebilmesi için Fransız ekibi Sedan'a kiralandı. Eylül ayında yeni takımıyla birlikte çalışmalara başlayan genç oyuncu tamamı onbirde olmak üzere 15 resmi müsabakada forma giydi ve sezon sonunda yeniden Benfica'ya döndü. Portekiz ekibinin genç oyuncudan beklentileri fazlaydı. Porto, Lizbon ve Benfica gibi takımlar hiç kuşkusuz Avrupa futboluna duyurduğu genç oyuncularla dikkatleri üzerine çekiyor ve müthiş pazarlama hamleleri ile bu oyunculardan çok ciddi paralar kazanmayı başarıyorlardı. Carole böyle bir projeydi. Ancak gerek sakatlıklar, gerekse Portekiz futboluna uyum sağlayamaması bu projenin yarım kalmasına neden oldu. Dönemin teknik direktörü Jorge Jesus genç oyuncuyu Benfica B'e gönderirken, Portekiz futboluna uyum sağlaması ve maç ritmini kazanması hedefleniyordu. 2012-13 sezonunu Carole bir alt takımda geçirdi ve Segunda Liga'da tamamı ilk onbir olmak üzere 39 resmi karşılaşmada forma giydi. Sezon sonunda Ligue 2 ekiplerinden Troyes ile masaya oturdu ve 1 milyon euro bonservis bedeliyle ülkesine geri döndü.

2013-2014 sezonunda Ligue 2 ekibi ESTAC Troyes ile sözleşme imzalayan Lionel Carole için kendisini kanıtlama dönemiydi. Altyapıda çeşitli kategorilerde milli takım forması giyen Carole'nin yaşı 22 olmuştu ve düzenli olarak forma giymek istiyordu. Başardığını da söylemek mümkün.. Fransa Kupası'nda yarı finalde Lyon'a elenen Troyes'in savunmasının solunda hemen hemen tüm maçlarda 90 dakika sahada kalan Carole, sezon sonunda ligi 10. sırada bitiren mavi beyazlı takımda (38 lig - 6 kupa) 44 resmi maçta sahaya çıktı. 2014-2015 sezonunda da Troyes forması giyen Carole, bir önceki sezonki istikrarını tekrarlamayı başardı. Fransa Kupası'nda geçen sezonki kadar başarılı olamayan ve ikinci turda elenen mavi-beyazlı takım Ligue 2'de ise en yakın takipçisine 13 puan farkla şampiyon olmayı başardı ve adını Ligue 1'e yazdırdı. Savunmanın solunda ve zaman zaman sol stoper olarak oynayan 24 yaşındaki Lionel Carole ise bu başarıda 37 maçın tamamında 90 dakika sahada kalarak başrol oynadı. Sezon sonunda ligin en iyi sol beki olarak gösterilen genç oyuncu 5 kez golden önce arkadaşına servis yapan isim olmuştu. Bir savunma oyuncusu olmasına rağmen hücum organizasyonlarında takımla birlikte toplu/topsuz pas oyununa giren bir yapıya sahip olan Carole, geçtiğimiz sezon Ligue 2'nin en çok topla buluşan (2854) ismi olurken, rakip yarı alanda da savunma oyuncuları arasında en yüksek isabetli pas (%73) yüzdesine sahip isim olmuştu.

Fransız savunma oyuncusu altyapıda çeşitli kademelerde milli takım formasını giydi. U19, U20 ve U21 takımlarıyla toplamda 12 resmi müsabakada boy gösteren Carole, son olarak 2011 yılında Kolombiya'da düzenlenen U21 Dünya Kupası'nda dördüncü olma başarısı gösteren Fransız milli takımının bir parçasıydı.

FCN Blog ekibi olarak Lionel Carole'ye hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında başarılarla dolu bir kariyer temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0