Cagliari Kupası: Son topta gelen mağlubiyet..

Yeni sezon hazırlıklarına İtalya’da  katıldığı Cagliari turnuvasında devam eden temsilcimiz Galatasaray Odeabank, 3.lük maçında Dinamo Sassari’ye son saniye basketi ile 65-63 yenilerek turnuvayı galibiyetsiz tamamladı. Errick McCollum’un 15 sayı - 6 asistlik performansı mağlubiyete engel olamazken, Joey Dorsey 12 sayı - 15 ribaund ile oynadı. Pazartesi günü Dinamo Sassari ile bir kez daha karşılacak olan Galatasaray bu maçın ardından ülkemize dönerek çalışmalarına burada devam edecek.

Karşılaşmaya Errick McCollum, Şafak Edge, Vladimir Micov, İzzet Türkyılmaz ve Joey Dorsey beşi ile başlayan ekibimiz mücadeleye hızlı başladı ve pota altını etkili kullanarak ilk periyodu 18-15 önde tamamladı. İkinci periyotta McCollum’un skorer oyunu ve ona Dorsey’in katılmasıyla etkili oyununu sürdüren ekibimiz ilk yarıyı da 31-25 önde bitirdi. İlk yarıda öne çıkan nokta McCollum’un kısa pasajlar halinde etkili oyunuydu. İkinci yarıya da oyuna başladığı beş ile başlayan Galayasaray hücumda zorlansa da geriye düşmedi ve üçüncü periyodu 46-40 önde tamamladı. Son periyotta ise Sassari yakaladığı 11-0’lık seri ile öne fırladı. Son iki dakikaya geride giren Galatasaray, bitime 5 saniye kala McCollum’un 3 serbest atışıyla 63-62 öne geçti. Son topta ise bariz bir savunma hatası ile Marquez Haynes’ın üçlüğüne engel olamadık ve sahadan 65-63 yenik ayrıldık. Errick McCollum 15 sayı-6 asist ile oynarken, Joey Dorsey 12 sayı-15 ribaund ile oynadı.

Oyuncularımızı incelersek eğer, Sinan ve Schilb’in yokluğu sebebiyle henüz rollerin paylaşılamadığını görüyoruz. McCollum’un üstüne çok fazla yük biniyor. Oyun olarak konsantrasyonumuz düştüğünde takımı toparlayacak, tempoyu kontrol edecek ve dinginlik getirecek bir lidere ihtiyacımız var. Sinan bu noktada özellikle top getirme konusunda McCollum’a yardımcı olabilir. Caleb Green’in eksikliğinde 4 numaradan sayı bulma ve spacing konusunda sorun yaşıyoruz. İzzet henüz beklenilenden çok uzakta ve hata yapmaktan korktuğu her an hata yapıyor. Göksenin ise şut ritminden uzakta ve hücumda basit top kayıpları yapıyor. Dorsey ve Lasme’nin pota altında varlığı ise bizi rahatlatsa da savunmada ve ribaund konusunda konsantrasyonlarının düşük olması bize biraz sorun yaşatıyor ancak bu kesinlikle halledilebilecek bir nokta. Takım olarak baktığımızda ise henüz hücum setlerimiz ve düzenlerimiz oturmamış gözüküyor. Hücumda akıcılıktan çok uzağız ve spacing konusunda 4 numarada Caleb Green’i arıyoruz. Oyun sıkıştığında McCollum’un birebirleri üzerinden sayı bulup sorunu atlatmaya çalışsakta uzun vadede bu çözülmesi gereken önemli bir sorun. Oyun konsantrasyonumuz ise maç boyunca çok düşüktü. Kaybettiğimiz 19 top ve son pozisyonda yapılan büyük hatanın başka bir açıklaması olamaz. Ancak daha hazırlık maçlarının başında olmamız ve bunların zaman içinde çözülebilecek sorunlar olması nedeniyle endişeye düşmemize gerek yok. Önümüzdeki hafta TÜBAD Turnuvası'nda takımımızı bir kez daha önemli rakipler karşısında izleyip daha iyi fikir sahibi olabiliriz.

Maç sonu istatistiklerimiz ise şu şekilde;

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0