Cenk Ergün: Bir değişim süreci içindeyiz.

Gaziantepspor karşısında alınan 2-1'lik galibiyetle ligde iç sahada ilk galibiyetini elde eden Galatasaray'da karşılaşma sonrasında sportif direktör Cenk Ergün basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gaziantepspor karşısında zorlanmalarına rağmen 3 puanla sahadan ayrıldıklarını dile getiren Cenk Ergün, transfer döneminin ardından bir değişim sürecinde olduklarını ve yeni transferlerinin tamamının sahada olduğuna dikkat çekerek taraftarlardan bu süreçte destek istedi. Wesley Sneijder'in sözleşmesine de değinen Cenk Ergün'ün açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Bu sezon sahamızdaki ilk galibiyetimizi aldık. Şampiyonlar Ligi maçlarının öncesi ve sonrasındaki karşılaşmalar çok zor oluyor. Onun için kazanmak önemliydi ve 3 puan aldık. Kolay da olmadı. Yine çok pozisyon harcadık. Umut'a bir parantez açmak lazım. Elinden geleni her zaman sahaya koyan bir futbolcu. Bugün performansını golle süslemiş olması bizi mutlu etti.

Bundan önce yaz döneminde olmamız ve okulların kapalı olması bugün de bayram nedeniyle ilginin az olacağını tahmin ediyorduk. Bundan sonraki süreçte taraftarımızın bizimle olmasını ve bizi desteklemelerini bekliyoruz. Bugün sahada takımın yarısı yeni oyunculardan oluşuyordu. Bir değişim süreci içindeyiz. Birkaç haftayı puan kaybıyla geçtik ama bundan sonra kayıpları en aza indirip, rakiplerimizin de kaybetmesiyle yukarıdaki yerimizi almak istiyoruz.

Sneijder'in sözleşmesiyle ilgili görüşmeler, kısa bir süre sonra sona erecek. Görüşmelerimizde ufak tefek noktalar kaldı. Kendisi de durumdan memnun. Kısa bir süre içinde resmi imzayı anons edeceğiz. Burak ise sakatlığı sebebiyle biliyorsunuz Almanya'ya gitmişti. Bir haftalık süresi var. Burak, birkaç güne kadar geri dönecek. Sonra tedavisine burada devam edecek. Burak'ın, milli takım arasını geçtikten sonra bizimle olacağını tahmin ediyorum.

UEFA Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi'ne devam etmek ve bu gruptan çıkmak için Astana'ya karşı kaybımız olmaması lazım. Sonra da Benfica ile grup ikinciliği için bir yarışa gireceğiz. Zor bir mücadele olacak. Hem milli takımlar düzeyinde hem de kulüp takımlarında Kazakistan deplasmanının kolay olmadığını görüyoruz. Astana da Şampiyonlar Ligi'ne eleminasyondan katılan bir takım. Kolay değil, iyi defans yapıyorlar, disiplinli bir ekip. Hem futbolcularımız hem de teknik ekibimiz bu durumun farkında. Umuyorum ki Çarşamba akşamı oradan galibiyetle çıkacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0