TUBAD Turnuvası: Zorladık ama yıkamadık..

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında TÜBAD Basketbol Turnuvası'nın son gününde yaz döneminde yaptığı flaş transferlerle adından söz ettiren ligimizin lokomotif ekibi Anadolu Efes ile karşılaşan ekibimiz sahadan 86-78'lik skorla mağlup ayrılarak turnuvayı tek galibiyetle kapattı. Errick McCollum'un 21 sayılık performansı mağlubiyete engel olamazken, Anadolu Efes'te Alex Tyus 12 sayı - 5 ribaundla oynadı. Maçta dün sakatlık geçiren Vladimir Micov riske edilmezken, Caleb Green'de süre almadı.

Maça Errick McCollum, Sinan Güler, Göksenin Köksal, Stephane Lasme ve Joey Dorsey beşi ile başlayan Galatasaray, maçın başlarında pota altında Alex Tyus'u durdurmakta zorlandı ve Efes ilk periyodu 19-16 önde tamamladı. İkinci periyotta basit top kayıpları yapan ve hücumda tıkanan temsilcimiz farkın açılmasına engel olamadı. 20 sayılara yaklaşan farkı McCollum'un sayıları ile farkı bir nebze de olsun azalttık ve ilk devre 46-29'luk skor ile bitti. İlk devrede hücum etmede çok zorlandık, spacing konusunda yaşadığımız sorunlar kolay sayı bulmamıza engel oldu. Savunmada ise verdiğimiz ikinci şans sayıları ve kötü yaptığımız dış alan savunması farkın açılmasının başka bir sebebiydi. İkinci yarıya daha arzulu ve tam saha baskı ile başlayan ekibimiz yakaladığı 10-0 seri ile oyunun içine tekrardan girdi. Periyodun ilerleyen dakikalarında Anadolu Efes yakaladığımız seriye iyi reaksiyon gösterdi ve devre 66-55'lik skor ile bitti. Son periyotta ise yaptığımız sert ve iyi savunma ile Anadolu Efes'i düzen dışına ittik. Hücumda da Dorsey, Lasme ve McCollum ile etkili olan ekibimiz farkı 4 sayıya kadar indirdi. Ancak alamadığımız 2 savunma ribaundu sonrası gelen Granger'ın üçlüğü ve sonrasında gelen Derrick Brown'ın smacı ile 5-0 seri yakalayan Efes, maça tutundu ve geriye kalan dakikalarda bir atak daha yapmamıza izin vermeyerek maçı 86-78 ile kazandı.

İlk yarıda oldukça dağınık ve tutuk bir görüntü sergilememize karşılık ikinci yarı daha istekli ve arzuluyduk. Savunmada yaptığımız tam saha baskı hala tam olarak oturmasa da ilk yarı sadece 2 top kaybı yapan Efes'i ikinci yarıda ise 13 top kaybına zorladık. Oyun olarak daha zamana ihtiyacımız olduğu mutlak bir gerçek. Hücumda tam olarak rol paylaşımı oturmamış ve spacing olarak büyük sorunlar yaşıyoruz. Ergin Ataman'ın sistemlerinde çok büyük yere sahip olan spacing yani alan paylaşımı konusunda ilerleyen zamanlarda özellikle Caleb Green'in katılımı ile çok daha iyi olacağımızı söyleyebilirim. Bir başka konu ise Joey Dorsey. Amerikalı uzunu post oyunu yerine pick and roller ile beslersek onu oyunun içine çok daha iyi bir şekilde sokabiliriz. Bu şekilde savunmada ve ribaundlarda da istek ve arzusu artıyor Dorsey'in. Toparlarsak eğer, oyun olarak henüz iyi sinyaller vermesekte, iyi bir yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Potansiyeli yüksek, iyi bir kadro kurduk takıma eksik oyuncuların katılımı ile çok daha iyi olacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0