TUBAD Turnuvası: Tatsız başladık..

Yeni sezon hazırlıklarına son sürat devam eden Galatasaray Odeabank bu kapsamda katıldığı TÜBAD Basketbol Turnuvası'nda ilk maçında turnuvanın ev sahipliğini yapan Banvit'e 92-81'lik skorla mağlup oldu. Galatasaray'da Errick McCollum 21 sayı - 8 asist ile ön plana çıkarken ona 16 sayı ile Vladimir Micov destek verdi. Banvitte ise Arien Moerman 17 sayı ile oynadı. Turnuvanın 2. gününde temsilcimiz saat 16.30'da Rus temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak.

Maça Errick McCollum, Vladimir Micov, Göksenin Köksal, İzzet Türkyılmaz, Joey Dorsey ilk beşi ile başlayan ekibimiz, maçın başlarında  dış oyuncu savunmasını kötü yapınca Banvit 14-4'lük skorla öne fırladı. Bu pasajda Adrien Moerman 3/3 üçlük isabeti ile oynadı. Daha sonra, Errick McCollum'un birebirleri üzerinden bulduğumuz sayılarla maça dengeyi getirdik ve ilk periyot 22-22 eşitlikle kapandı. İkinci çeyrekte ise oyuna giren AJ Slaughter önderliğinde öne fırlayan Banvite bu sefer karşılık veremedik ve Bandırma ekibi ilk devreyi 53-41 önde tamamladı. Üçüncü periyoda hücumda ve savunmada çok dağınık bir şekilde başlayınca fark 19 sayılara kadar yükseldi. Maçın bitimine 4 dakika kala Errick McCollum önderliğinde farkı 7 sayıya kadar indirsekte maç boyu canımızı yakan üçlüklere engel olamadık ve karşılaşmadan 92-81'lik skorla mağlup ayrıldık.

Karşılaşmayla ilgili notlara geçersek eğer maç başlangıçta 4 numarada dışarı açılan Moerman'ı savunmakta çok zorluk çektik. Gerçi maç boyunca yayın gerisini oldukça kötü savunduk. Banvit 17/34 şut isabeti ile oynadı yayın gerisinden. Yenilen 17 üçlük Banvit'in 2 sayılık şut isabetine eşit. Maç boyu savunmada konsantrasyonumuz geçtiğimiz maçlarda olduğu gibi oldukça düşük seviyedeydi. Bu şu aşamada çok önemsenecek bir problem olmasa da uzun vadede mutlaka çözmemiz gerek. Hücum anlamında ise ribaundu aldığımız anda mümkün olduğunca hızlı potaya atak yapmayı düşünüyoruz. Fast break yakalayamasak bile erken yerleşip geçiş oyunlarından sayı yaratmaya çalışıyoruz. Sete set kaldığımızda ise maç boyunca sıkıntı yaşadık. Vladimir Micov özellikle ilk yarıda bu konuda etkili olsa da ikinci yarıda yarı saha hücumlarında McCollum'un yaratıcılığına kalmış durumdayız. Daha birlikte çalışmaya yeni başlamış bir kadro olduğumuz için hücum setlerimizin oturması belirli bir süreyi bulacaktır. Bu sürede iyi oynamayabiliriz ama kötü oynarken bile kazanabilmeyi mutlaka öğrenmeliyiz. Caleb Green'e ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Takıma ilk katılan oyuncu olmasına karşın yaşadığı diz problemi nedeniyle yeni yeni oynamaya başladı. Maç temposunun uzağında olmasına karşılık o oyundayken çok daha rahat hücum ettiğimizi söyleyebilirim. Fast breaklerde en önde koşan oyuncumuz oldu bir kaç defa. Sene içerisinde de bolca görebiliriz bu durumu. Toparlarsak eğer, takım olarak birlikte oynamaya ve alışmaya ihtiyacımız var. Alışma döneminde taraftar olarak takıma biraz kredi vermeliyiz çünkü eğer yapılmak istenen şeyler yapılırsa sene boyunca çok zevkli bir basketbol izleyeceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0