Eurobasket 2015: İkinci tur tatsız başladı..

Eurobasket 2015’te grup aşamasının ardından 2. tur maçları dün akşam itibari ile başladı ve oynanan maçlar sonucunda 4 takım bir üst tura çıkarken iki çeyrek final eşleşmesi de belli oldu. Milli takımımız ise ev sahibi Fransa karşısında iyi başladığı maçta 3. periyotta havlu atarak sahadan 76-53 mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Bugün turnuva kalan 2. tur maçları ile devam edecek.

Letonya-Slovenya: 73-66
Maç boyu büyük bir çekişmeye sahne olan 2. turun ilk maçında Letonya Slovenya’yı son periyotta ki etkili oyunu mağlup etmeyi başardı. Oyun kalitesinden çok mücadelenin ve daha az hata yapanın kazandığı maçta Letonya adına Janis Strelnieks 17 sayı-6 ribaund-8 asist-1 top çalma ile maçın yıldızı olurken Karspars Berzins 13 sayı-6 ribaund-3 asist-5 blok ile ona yardımcı oldu. Slovenya’da ise Zoran Dragic’in 17 sayılık performansı mağlubiyete engel olamadı.

Yunanistan-Belçika: 75-54
İlk yarıda Belçika’nın isabetli üçlükleri sonucu maç içinde kalması ile beklenilenden fazla zorlanan Yunanistan, ikinci yarıda 3 guarda dönerek ve Spanoulis’in de etkili oyunu ile maçı çözdü ve rahat bir galibiyet aldı. Yannis Bourousis 14 sayı-3 ribaund-2 blok ve Kosta Koufos’un 13 sayı-9 ribaund ile etkili olurken, Spanoulis çoğunluğu 2. yarıda olmak üzere 7 sayı-6 asist kaydetti. Belçika’da ise Sam van Rossom’un 13 sayı-3 asistlik performansı yeterli olmadı.

İspanya-Polonya: 80-66
Son periyota kadar büyük çekişmeye sahne olan maçta İspanya, kaptanı Pau Gasol’ün efsanevi performansı ile Polonya’yı yenerek bir üst tura çıktı. İspanya 55-55 eşitlikle girilen son periyotta 25-11’lik periyot skoru ile farkı yakaladı. Pau Gasol 6/7 üçlük isabeti ile kendisi adına kariyer rekoru kırarken maçı da 30 sayı-7 ribaund-4 asist ile tamamladı. Skorun homojen dağıldığı Polonya’da ise 4 oyuncu 9 sayı kaydederken, Trabzonspor’un yeni transferi Damian Kulig 10 sayı takımının en skorer ismi oldu.

Fransa-Türkiye: 76-53
Ev sahibi Fransa karşısında istediği oyunu ortaya koyamayan milli takımımız, maçın sonlarında genç yıldız adaylarına da süre verdiği maçta Fransa’ya 75-53 yenilerek turnuvaya veda etti. İstediğimiz gibi başladığımız ve yakaladığımız 8-0’lık seri ile 18-17 önde kapattığımız ilk periyodun ardından Fransa’nın sert savunması karşısında çözüm üretemedik ve devreye 10 sayı fark ile geride girdik. 3. periyotta tekrardan maçın içine girmeye çalışırken, Cedi Osman’ın turnikesine tartışmalı bir kararla sayı verilmemesi sonucunda koçumuz Ergin Ataman’a verilen teknik faul ve sonrasında yapılan hücumdan toplam 4 sayı çıkaran Fransızlar, psikolojik olarakta maçı koparttı ve bu noktadan sonra rahat bir oyun ortaya koyarak maçı 17 sayı farkla kazandı. Fransa’da Nando de Colo 15 sayı-7 ribaund-7 asist ile maçın yıldızı olurken ona kenardan gelen Joeffrey Lauvergne 12 sayı-9 ribaund ve Evan Fournier 12 sayı-6 ribaund ile eşlik etti. Milli takımımızda ise Ersan İlyasova’nın 14 sayı-10 ribaund ile yaptığı double double sonuca engel olamadı. Bobby Dixon ise düşük şut yüzdesi ile tamamı ilk yarıda olmak üzere 9 sayı kaydetti. Maçın son periyodunda genç yıldız adaylarımız Kartal Özmızrak ve Furkan Korkmaz’da süre aldı. Kartal 7 dakikada istatistik kaydedemezken Furkan Korkmaz 8 dakikada 6 sayı ile oynadı.

Eurobasket'te bu sonuçlar ardından belirlenen çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu;
İspanya-Yunanistan
Fransa Letonya

Eurobasket’te günün programı ise şu şekilde;
13.00 Hırvatistan-Çek Cumhuriyeti
15.30 Sırbistan-Finlandiya
19.30 İsrail-İtalya
22.00 Litvanya-Gürcistan

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0