ELW | Kosice deplasmanından mağlup ayrıldık..

Euroleague Women'da bu sezon A Grubu'nda yer alan Galatasaray kadın basketbol takımı Slovakya temsilcisi Good Angels Kosice ile deplasmanda karşılaştı. Grubundaki ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta Dinamo Kursk karşısında iç sahada alan Ekrem Memnun'un öğrencileri Kosice ekibi karşısında sahadan 54 - 49'luk skorla mağlup ayrıldı ve grupta 2.mağlubiyetini aldı. Sarayın Sultanları adına en skorer isim 16 sayı ile Jelena Dubljevic olurken, tecrübeli oyuncu dışında çift haneye çıkan oyuncumuz olmadı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarımızı Bahar Çağlar'ın serbest atışlarından bulduk. Hücumda sık sık top kaybı yapan Sultanlarımız, Langhorne'un pota altındaki etkili oyunu karşısında 12-4 geri düştü. Işıl'ın üçlüğü ile nefes aldık. Oblak ve Hruscakova'nın orta mesafe basketleriyle fark 9'a çıkarken, Nuria'nın el üstü üçlüğü farkı 6'ya indirdi ve ilk çeyrek 16-10 Kosice lehine sona erdi.

İkinci çeyreğe Jewell Loyd'un isabeti ile başlayan Sultanlar, Shenise Johnson'ın elinin ısınmasıyla 8 sayı geri düştü. Bahar ve Loyd'dan ard arda gelen orta mesafe isabetleriyle skor 22-20 olurken, Jurcenkova ve Hruscakova'nın pota altında bulduğu basketler farkı yeniden 8'e çıkarttı. Dubljevic'in hareketli şutuyla ilk yarıyı 30-25 geride kapattık.

3. çeyreğe hücumda daha bilinçli ve dengeli başladık. Jelena ve Kulichova ile farkı 1'e indirdik. Ardından Oblak'ın ikili oyun sonrası şutlarıyla üstünlüğü koruyan Kosice karşısında Jelena'nın serbest atışlardan bulduğu sayılarla son çeyreğe 40-37 mağlup girdik.

Son çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Jurcenkova'nın ard arda 2 basketi ile farkı 7'e çıkaran Kosice karşısında Jelena ile ayakta kalmaya çalıştık. Son 3 dakika maçı kafa kafaya götürdük fakat ard arda orta mesafe şutlarını kaçırdık ve maçın etkili ismi Teja Oblak 45 saniye kala farkı iki baskete çıkarttı. Jelena ile farkı yeniden 1 baskete indirsek de Zirkova'nın maçın son bölümünde aldığı hücum ribaundu ve Shenise Johnson'ın serbest atışlarıyla maçı 54-49 kaybettik.

Takımımızda Jelena Dubljevic 16 sayı - 6 ribaund, Jewell Loyd 9 sayı, Bahar Çağlar ve Işıl Alben ise 8'er sayı ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0