Heyecan yeniden başlıyor!..


Yeni sezon öncesi hazırlıklarını tamamlayan ve sezonun ilk maçını bekleyen Galatasaray Odeabank, yeni adıyla Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde sezonu Trabzonspor Medical Park deplasmanında açıyor. Yarın, saat 16.30'da oynanacak olan karşılaşma, LİGTV3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Takımızda hastalığı sebebiyle seyahat etme yasağı bulunan koçumuz Ergin Ataman dışında eksik bulunmazken, Ergin Ataman'ın yerine takımı yardımcı koç Yağızer Uluğ yönetecek.

HAZIRLIK DÖNEMİNDE TAKIM OLABİLMEK
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı 10 karşılaşmanın 4'ünü kazanan temsilcimiz Eurobasket 2015 dolayısıyla hazırlık döneminin ancak sonuna doğru tam kadro olabildi. Yaptığı 10 karşılaşmanın ise sadece sonuncusuna tam kadro olarak çıkabilen temsilcimizde o maçta koçumuz Ergin Ataman rahatsızlığı dolayısıyla takımın başında yerini alamadı.. Hazırlık döneminde ise yeni kurulan bir takımın yaşadığı sıkıntıları yaşayan temsilcimiz, hücum ve savunmada zaman zaman uyumsuz gözüktü. Maç başlarına kötü giren ve genelde ilk yarıda farklı geriye düşen Galatasaray Odebank, ikinci yarılarda ise özellikle yaptığı tam saha pres ve hızlı hücumlarla rakiplerini yakaladı ve bazı maçlarda da öne geçerek maçları kazandı.

Hazırlık döneminin en hazır ismi Stephane Lasme olarak gözükürken, Errick McCollum ise sezon boyu takımının skor yükünü çekeceğini gösterdi. Yeni transferlerden Caleb Green yaşadığı sakatlık yüzünden takıma adapte olmakta zorlanırken, bir diğer yeni transferimiz Joey Dorsey ise hazırlık maçlarında kötü gözüktü. Takıma en son katılan Blake Schilb ise çok fazla uyum sorunu yaşamadan başarılı performanslar gösterirken, nasıl bir profesyonel olduğunu bir kez daha kanıtladı. Yerli oyuncularda ise Sinan Güler her zaman ki çizgisini korurken bu senede ana rotasyonda önemli bir rol alacağını gösterdi. Göksenin Köksal hazırlık döneminin en istekli ve arzulu oyuncusu olarak göze çarptı. Şafak Edge rotasyonda güven verirken, Doğukan Şanlı, İzzet Türkyılmaz ve Ege Arar ise hazırlık döneminin etkisiz oyuncuları olarak gözüktü.

İLK MAÇ TRABZONSPOR MEDICAL PARK
Ligin ilk maçında geçtiğimiz yılın Eurochallenge finalisti Trabzonspor Medical Park ile karşılaşacağız. Geçtiğimiz yıl ki başarılı kadrosunu koruyan ve önemli takviyelerle daha da güçlenen Karadeniz temsilcisi ile son 4 karşılaşmamızda 2-2 eşitlik var. 2013-2014 sezonunda ki 2 karşılaşmayı temsilcimiz kazanırken, 2014-2015 sezonunda ki iki karşılaşmayı ise Trabzonspor Medical Park kazandı. İkili arasında ki son karşılaşmada ise Abdi İpekçi Spor Salonunda 80-93'lük skor ile gülen taraf Karadeniz temsilcisi oldu.

Karşılaşmada nasıl oynamamız gerektiğine bakarsak eğer, Trabzon ekibine mutlaka tam saha baskı uygulamamız gerekiyor. Net bir oyun kurucusu olmadığı için baskılı savunmalarda hücum etmekte zorlanan Karadeniz temsilcisi, hücumdan düştüğü zaman savunmada da açık vermeye başlıyor. Onlara açık alan vermemiz ritm bulmalarını engelleyecek ve oyundan düşmelerini sağlayacaktır. Savunma ribaundlarına da mutlaka konsantre olmalıyız. Net savunma ribaundu aldıkları zaman, çok hızlı bir şekilde potaya atak edebiliyorlar. Gerektiğinde hızlı hücumları faulle kesmekten çekinmemeliyiz. Hücumda ise yarı sahada mutlaka tempolu set oyunu oynamamız gerekiyor. Durağan hücumlarda savunmayı açıp pozisyon bulmakta zorlanıyoruz. Bulduğumuz hızlı hücum şanslarını ise acele etmeden, doğru bir şekilde kullanmalıyız. 4 numarada Novica Velickovic'in savunma zafiyetini kullanıp Sırp yıldızı oyundan düşürebiliriz. Caleb Green'in pick and pop ve ısolation hücumları kullanılabilir. Errick McCollum'un ısolation hücumunun yanında kanat oyuncularımızın (Sinan Güler, Vladimir Micov ve Blake Schilb) uzunlarla oynayacağı tepe pick and rolleri oldukça önemli. Doğru saha içi yerleşimi ile mutlaka uzun oyuncularımızı beslemeli ve onları oyunun içinde tutmalıyız. Toparlarsak eğer takım halinde oynayabilirsek ve Trabzon ekibinin ritm bulmasını engellersek bu zorlu deplasmandan galibiyet ile çıkabiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0