BSL | Galibiyet serisine devam..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 8. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Torku Konyaspor'u konuk eden Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımı ilk çeyrek farkı yakaladığı karşılaşmada zaman zaman zorlansa da son çeyrekte ki etkili oyunuyla rakibini 78-65 mağlup etmeyi başardı. Bu galibiyetle ligdeki liderlik koltuğunu bırakmayan ekibimizde Vladimir Micov 25 sayıyla takımın en skoreri olurken, Stephane Lasme 20 sayı-11 ribaundla oynadı.

Karşılaşmaya Şafak Edge, Vladimir Micov, Blake Schilb, Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile başlayan temsilcimiz maça fırtına gibi girdi. Micov-Schilb ikilisinin 5/5 üçlük isabeti bulduğu ilk periyotu Yenilmez Armada çok rahat bir oyunla 27-11 önde tamamladı. Farkın açılmasıyla ikinci periyotta rahatlayan temsilcimiz, koçumuz Ergin Ataman'ın deyimiyle rotasyonda fanteziler deneyince rakip Torku Konyaspor oyunun içine dahil oldu. 35'lik skorer Clay Tucker'ın da ritm bulup adeta efsanevi oynadığı çeyrekte Tucker'dan 22, Konyaspor'dan ise tam 32 sayı yiyen temsilcimiz periyotun sonlarında Dorsey'in çabalarıyla skorda tutundu ve ilk yarıyı 44-43 önde tamamladı. Üçüncü çeyreğe pota altında Lasme-Dorsey ikilisi ile başlayan ekibimiz savunmanın dozajını arttırıp Tucker'ı da durdurmayı başarınca periyotun başında skor olarak öne fırladı. Zaman zaman Konyaspor farkı indirmeye çalışsa da ikinci periyotta ki hatalarını tekrarlamayan ekibimiz üçüncü periyotu 62-53 önde tamamladı. Son periyotta ise Errick McCollum ve Vladimir Micov'un oyunu domine etmesiyle hata yapmayan temsilcimiz maçı 78-65 gibi net bir skorla kazanmayı bildi.

Ekibimizde Vladimir Micov 25 sayıyla takımın en skoreri olurken, Stephane Lasme 20 sayı-11 ribaundla oynadı. Errick McCollum 13 sayı-5 asist. Blake Schilb 11 sayı-8 ribaund-4 asist, Joey Dorsey 6 sayı-7 ribaund ile oynarken Caleb Green 2 sayı-5 ribaund ile etkisiz bir performans sergiledi. İzzet Türkyılmaz'da attığı 1 sayı ile takımımız adına resmi maçlarda ki ilk sayılarını kaydetmiş oldu. Kaptanımız Sinan Güler ise sakatlığı sebebiyle bu maçta forma giymedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0