STSL | Hak etmemek..

Galatasaray, ligin 13.haftasında deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. Cimbomun golleri Burak Yılmaz ve Hakan Balta’dan gelirken,ev sahibi Kasımpaşa’nın golleri Hakan Arslan ve Cristian Titi’den geldi. Galatasaray bu beraberlikle puanını 23 yaparken, Kasımpaşa puanını 20’ye yükseltti. Beşiktaş’ın kendi evinde kaybettiği haftada Cimbom arayı kapatma fırsatını değerlendiremedi ve 4.sıraya yerleşti. 23 yıl aradan sonra Galatasaray teknik direktörü ünvanıyla maça çıkan Denizli, ilk maçında galibiyet alamamış oldu.

Maçta iki tarafın birbirine üstünlük kurma çabası daha bitmemişken 13.dakikada ilk gol Kral Burak Yılmaz’dan geldi. neijder’in etkili ortasında Podolski ortaya çıkardı ve Burak topu ağlara gönderdi. Golden sonra oyunda belirgin bir Kasımpaşa hakimiyeti vardı. Orta saha üstünlüğünü ele geçiren ev sahibi ekip oyunu rakip sahaya yıktı. Tam bu sırada 23.dakikada Emre Çolak’ın pasında topa bekletmeden vuran Burak’ın topu kaleci Ramazan’da kaldı ve Cimbom bu pozisyonla maçı koparma şansını elde edemedi. Kaptanı Donk’un önderliğinde orta saha üstünlüğünü alan ev sahibi kanatlardan da etkili gelerek rakibi kendi sahasına hapsetti. Nitekim gol de 33.dakikada Hakan Arslan’dan geldi. Semih’ten seken topu takip eden Hakan topu kafayla ağlara gönderdi ve ilk yarı 1-1 lik skorla bitti. İlk yarıda iki tartışmalı pozisyon yaşandı. Kasımpaşa’nın golü öncesi Semih’in eline çarpan topa penaltı ve kırmızı kart itirazı yapılırken, Donk’un şutunun çizgiyi geçip geçmediği itirazlara neden oldu. Maç sonu LigTV pierosuna göre topun çizgiyi geçtiği belirtildi. İki pozisyon da hafta boyunca tartışılacağa benziyor. İkinci yarı da ilk yarıya benzer bir görüntü sergilendi. İkinci devreye Emre-Rodriguez değişikliğiyle başlayan Galatasaray golü erken buldu. 51. dakikada art arda kaleyi yoklayan takımda Chedjou’nun asistini Hakan Balta gole çevirdi. Golden sonra oyuna hükmeden taraf yine ev sahibiydi. Kasımpaşa’nın arka arkaya atakları gelecek golü gösteriyordu ve o gol 76.dakikada Titi’den geldi. Adem’in içeri mükemmel getirmesiyle oluşan karambolde topla buluşan Titi topu ağlara gönderdi. Maçta başka gol olmadı ve maç 2-2 ile sonuçlandı.

Maçı izleyen herkesin ortak fikri maçı Kasımpaşa’nın hak ettiği, 1 puana sevinen tarafın Galatasaray olması gerektiğiydi. Kasımpaşa bariz bir orta saha üstünlüğü sağladı ve ligin iyi takımlarından biri olduğunu ispatladı. Galatasaray ise 2 kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü yine koruyamadı. Yine diyorum çünkü aynı senaryoyu taraftar Astana, Rizespor ve Antalya maçlarında birebir yaşadı. Şampiyon olan takımlar sezonda en az 2-3 maçlarını kötü oyuna rağmen 3 puanla noktalarlar ve bu maçlar onların şampiyonluk maçları olarak nitelendirilir. Bugün Cimbomun böyle bir günü olması gerekirdi ama takım ne yazık ki o reaksiyonu gösteremedi. Maçtan sonraki spor programlarında Denizli’yle iyi bir başlangıç haberleri izlemek isterdik ancak kötü oyunla beraber şu an konuşulanlar oyuncularımızın hafta içi verdikleri demeçler ne yazık ki. Bir an önce toparlanıp oyunun ve sonuçların iyiye dönmesi ve iyi futbolu görmek ve konuşmak en büyük isteğimiz.

Maç takımımız lehine iyi sonuçlanmadı ne yazık ki. Umarız sezon sonunda bu maçta kötü oyunla aldığımız 1 puanın şampiyonluktaki önemini konuşuruz. Şu an konuşulan ve konuşulacak şey ise Kasımpaşa’da kaptan Donk’un poziyonu.
Oktay HAYKIR

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0