KBSL | İpekçi'de sonuç değişmedi...

KBSL'de sezonun ilk Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden takımımız galibiyetle ayrıldı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 3/3 'le başladığı lig macerasında son 2 maçında takılan Sarayın Sultanları bu maça 1 mağlubiyetle çıkan Fenerbahçe'yi yakın geçen maçın sonunda 76-72 yendi ve sahasında rakibine karşı olan galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Derbinin yıldızı ise 11/17 sahaiçi isabetiyle 26 sayı üreten Jelena Dubljevic oldu.

Maça Işıl Alben - Jewell Loyd - Jelena Dubljevic - Nevriye Yılmaz - Lynetta Kizer 5'i ile başladık. Maça Nevriye'nin tepeden attığı üçlükle başladık. Jelena ve Loyd ile sürekli potaya drive'larla sayılar çıkardık. Kısa savunmasında rakibi takip etme konusunda sıkıntı yaşadık ve Birsel'in üçlüğüyle 9-15 geri düştük. Jewell Loyd'un orta mesafe isabetleri ve Kizer'ın pota altında bulduğu boşluklarla 10-0'lık seri yakaladık ve durumu 19-15'e getirdik. Çeyreği ise Hollingsworth'un alçak post'tan basketiyle 19-17 önde kapadık. İkinci çeyreğe Jewell Loyd'un hızlı hücumda çıkardığı basket faul ile başladık. Jelena'nın bireysel çabası yani 1'e 1 oyunlarıyla durumu 28-23'e getirdik. Pota altıdaki boşluklardan yararlanan Fenerbahçe, Olcay ve Hollingsworth ile takımımızın maçı koparmasına izin vermedi. Kizer ve Bahar'ın orta mesafe isabetleriyle üstünlüğümüzü koruduk. İki ekipte son bölümlere doğru serbest atıştan sayılarla ilerledi. Jelena'nın basketiyle ilk yarıyı 39-37 önde bitirdik.

İkinci yarıya Nevriye'nin orta mesafesiyle başladık. Lavender ve Birsel'in basketleriyle durum 41-41'e geldi. Jelena ve Nevriye'nin üçlükleriyle üstünlüğü ele aldık. Karşı tarafta Quigley, önce turnike sonra 2 üçlükle durumu 49-53'e getirdi. Jelena'nın basket faulü + üçlüğü ve Nevriye'nin orta mesafe isabetiyle 9-0'lık seri yakaladık ve 58-53 öne fırladık ve çeyreği 58-55 bitirdik. Son çeyrekte Nuria'nın kritik üçlüğü ile farkı 6 sayıya, 63-57'e getirdik. Olcay, Verameyenka'nın orta mesafe şutları ve Hollingsworth'un turnikesiyle durum berabere oldu. Quigley yine devreye girince 10-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe karşısında, cevabı Jelena Dubljevic köşeden klasik el üstü üçlüğüyle verdi. Ardından bir de el üstü orta mesafe isabet buldu Jelena. Dikeoulakos teknik faul alınca maçın sonuna doğru üstünlüğümüzü kabul ettirdik ve maçı 76-72 kazanarak 6. maçımızda 4. galibiyetimizi aldık.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0