TEVL | 5 ve 6. Hafta Maçları Geride Kaldı

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde 5 ve 6. maçları fikstür sıkışıklığı nedeni ile 3 gün ara ile oynandı. Hafta sonu İnegöl Belediyesi'ne konuk olan takımımız karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrılırken, dün akşam konuk ettiği Bornova Anadolu Lisesi karşısında 3-2 galip gelmeyi başardı. Ligdeki 2. galibiyetini alan takımımız, 6 puan ile 10. sırada yer alıyor.

Galatasaray HDI Sigorta'nın lige oldukça kötü bir başlangıç yaptığı malum. Haberlerimizde de duyuruyoruz. Gerek ligde alınan peşpeşe mağlubiyetler, gerek Avrupa'da bir alt kupaya daha ilk turdan düşmemiz, ligin yeni takımı Bornova A.L karşısında bile alınan 3-2 lik "zoraki" galibiyet resmi zaten gayet açık bir şekilde ortaya koyuyor. Geçen seneki antrenörümüz Flavio Gulinelli'nin takımdan ayrılmasından sonra yeni sezonda bariz bir düşüş yaşayan takımımız belki bu "zoraki" olarak adlandırdığım galibiyet ile bir çıkış bulacaktır.

Maç değerlendirmelerine geçecek olursam, 5. hafta maçında bu sene iyi bir form yakalayan İnegöl Belediyesi'ne konuk olduk. 11 puan ile lig ikincisi olan Bursa temsilcisi maça iyi başladı. 8-3 ile ilk teknik molaya önde giren rakibimiz ikinci teknik molaya girilirken bu üstünlüğünü kaybetti. Galatasaray HDI Sigorta, mücadelesi ile setten 26-28 galip ayrıldı ve maçta kazandığı tek set bu oldu.

Maçın kalan bölümünde dengeli bir oyun oynanmış olsa da, etkili olan taraf İnegöl Belediyesi 25-22, 25-20, 25-21'lik setlerle takımımızı 3-1 mağlup etti. Maçta Agamez 14, Yasin Aydın 12 sayı ile mücadele ettiler. Takımımız 4 ace, 20 de blok sayısı üretti.

6. hafta maçında ise dün Burhan Felek Spor Salonu'nda Bornova Anadolu Lisesi'ni konuk ettik. Ligin yeni ekiplerinden olan rakibimize karşı ilk seti oldukça iyi oynadık. 8-1 ile geçilen ilk teknik molayı 16-9'luk ikinci teknik mola takip etti. Seti 25-13 kazanan takımımız 1-0 öne geçti. İkinci ve üçüncü setlerde ise durum tersine döndü. Çabuk toparlanan Bornova Anadolu Lisesi önce 22-25, sonra 24-26'lık iki seti alınca maçta öne geçmiş oldu.

4. sette teknik molalara 6-8 ve 13-16 üstünlükle giren İzmir ekibine karşı geri dönmeyi başaran takımımız zor da olsa seti 28-26 kazandı ve maçı final setine taşıdı. Tie-break setinde yine oldukça çekişmeli anlar yaşandı ve takımımız maçı 18-16 kazanarak ligde ikinci galibiyetine ulaşmış oldu. Takımımızda Agamez 27, Igor Iudin ise 20 sayı ile oynadı. 17 blok sayısı üreten takımımız 5 de ace sayısı buldu.

6. hafta sonunda 6 puan ile sondan üçüncü sırada bulunan takımımız için bundan daha kötü bir başlangıç düşünülemezdi. Umuyorum ki kısa sürede toparlanıp daha iyi sıralara tırmanan bir Galatasaray izleriz. Takımımızın 7. hafta maçı 28 Kasım Cumartesi günü saat 13:00'te lig sonuncusu Beşiktaş ile.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0