BSL | Derbide rahat galibiyet..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 13. haftasında evinde Beşiktaş Sompo Japan Sigorta'yı ağırlayan Yenilmez Armada ezeli rakibini 90-76 gibi net bir skorla yenerek son 7 maçta 5. galibiyetini aldı. Baştan sona önde götürdüğümüz karşılaşmada Errick McCollum 16 sayı - 5 asist ile etkili olurken Joey Dorsey 14 sayı - 15 ribaund - 4 blok ile iki pota altını domine etti. Bu maçta antrenmanda sakatlanan Caleb Green forma giymedi.

Maça Errick McCollum, Sinan Güler, Blake Schilb, Stephane Lasme ve Joey Dorsey ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalarda Joey Dorsey ile etkili oldu. Maça harika bir başlangıç yapan Dorsey 3/3 saha içi isabeti ile maçın ilk dakikalarında 6 sayı buldu. Savunmada agresif olduğumuz ve hücumda potaya giderek oynadığımız bu dönemde 13-0'lık seri yakaladık. Daha sonrasında oyunu dengeleyen ve 10-0'lık seri ile bize karşılık veren Beşiktaş skoru da dengeledi ve ilk periyotu 20-16 önde kapattık. İkinci periyotun ilk kısmında dengeli bir oyun vardı. İlk 3 dakikadan sonra savunmasını sertleştiren, hücumda top paylaşımını ve sirkülasyonunu çok iyi yapan temsilcimiz 23-4'lük seri yakalayarak farkı 20'li sayılara kadar çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısını da 47-32'lik skorla 15 sayı farkla önde kapattık. Bu dönemde benchten gelen Şafak Edge ve Göksenin Köksal'ın sahaya koyduğu enerji çok önemliydi. Ayrıca Şafak sahada kaldığı kısa süre içerisinde takımı çok iyi yönetti. Üçüncü çeyreğe Lamont Hamilton ile sayılar bularak başlayan Beşiktaş Sompo Japan Sigorta farkı bir anda 11 sayıya kadar indirdi. Bu atağa McCollum ile reaksiyon vermekte geç kalmayan temsilcimiz, periyot boyunca farkın 9 sayıdan aşağı inmesine izin vermedi ve üçüncü çeyreği 64-55 önde kapattı. Son çeyreğe savunma sertliğini arttırarak başlayan temsilcimiz bu süreçte bulduğu 20-4'lük seri ile Beşiktaş'a kapıyı kapattı. Bu anlarda Vladimir Micov ile yay gerisinden isabetli üçlükler bulan Galatasaray Odeabank bu noktadan sonra maç sonuna kadar rahat götürdüğü maçı 90-76 gibi net bir skorla kazanarak 7 maçta 5. galibiyetini aldı. Karşılaşmada Errick McCollum 16 sayı-2 ribaund-5 asist ile etkili olurken Joey Dorsey 14 sayı-15 ribaund-4 blok ile iki pota altını domine etti. Stephane Lasme 13 sayı-5 ribaund, Vladimir Micov 15 sayı, Sinan Güler 12 sayı-3 ribaund-5 asist, Göksenin Köksal 9 sayı, Şafak Edge ise 3 ribaund-4 asist ile oynadı.

ERGİN ATAMAN FAKTÖRÜ
Maç öncesi Caleb Green'in sakatlığı kuşkusuz moralleri bozmuş olsa da koçumuz Ergin Ataman'ın maça özel bir konsantrasyonu olduğu daha ilk dakikadan itibaren belliydi. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar ayakta olan ve takımına sürekli direktifler veren Ataman maç önü hazırlığını da çok iyi yapmış. Maç boyunca Beşiktaş'ın pota altında ki zaafını Dorsey ve Lasme ile çok iyi kullanan ekibimizde, kısa oyuncularımızda sürekli potaya atak ederek orada ki zaafı işlemeye devam etti. Bu hamlelerle Beşiktaş'ı gömülü savunma yapmaya zorladıktan sonra dışarıdan çok boş şut imkanı bulan ekibimiz bunları da yüksek yüzdeyle atınca farkı yakaladı. Sene başından beri zorlandığımız alan savunması karşısında da top paylaşımını çok iyi yapan temsilcimiz belki de bu sezon ilk defa alan savunmasına karşı çok iyi hücum etti. 

Savunmada rakibinin ikili oyunlarını çok iyi savunan Yenilmez Armada, zaman zaman yaptığı show uplar ile rakibini şaşırttı. Maç boyunca top üstünde ki baskıyı azaltmayan ve rakibinin hücum dengesini bozan Galatasaray Odeabank rakibini 33/77 saha içi isabetinde tuttu. 

DOĞRU ROTASYON
Sene başından beri dar bir rotasyonla oynayan Galatasaray Odeabank bugün Caleb Green'in şanssız sakatlığı sebebiyle bu rotasyonu daha da daraltmak zorunda kaldı. 8 oyuncumuz 10 dakika üzerinde süre bulurken tam 6 oyuncumuzda 24 ve üzeri dakika sahada kaldı. Caleb Green'in yokluğunda 4 numara pozisyonunu Stephane Lasme ve Vladimir Micov ile geçen temsilcimiz de koç Ergin Ataman bu dar rotasyonu çok iyi yönetti. Oyuncu değişikliklerinin zamanlamasını iyi ayarlayan koç sahada ki bütün oyuncularından maksimum verimi almayı başardı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0