TKBL | BGD deplasmanında güle oynaya..

Kadınlar Basketbol Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray kadın basketbol takımı, ligin 11.haftasında deplasmanda Basketbolu Geliştirenler Derneği ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona dominant bir oyun sergileyen ve üstünlüğünü kabul ettiren Ekrem Memnun'un öğrencileri karşılaşmadan 82-53 gibi farklı bir skorla ayrıldı. Sarayın Sultanları'nda karşılaşmanın son çeyreğinde genç oyuncular forma giyerken, Amerikalı genç oyuncu Loyd kaydettiği 22 sayı ile takımın en skorer ismi oldu.

Maça Nevriye'nin ve Işıl'ın etkili oyunu ile başlayan ekibimiz, karşı tarafın dağınık oyunundan yararlandı ve maçın ilk çeyreğini 8-10 sayı farkı bandında götürdü. Jewell Loyd'un çeyreğin son dakikalarında ard arda bulduğu hızlı hücum sayılarıyla ilk çeyreği 12-25 önde kapadık. 

İkinci yarıda farkı daha da arttırdık. Karşı tarafta hücum organizasyonu olmadan plansız atılan atışlarla hızlı hücumlar bulduk. Cansu'da bu çeyrekte 7 sayı üretti. Bahar'ın orta mesafe atışları ve Kulichova'nın pota altında bitirdiği isabetlerle farkı 20'ye kadar çıkardık. Jewell Loyd'un rüzgarı da devam etti ve ilk yarıyı 27-47 önde bitirdik.

3. çeyrekte Nuria'nın çeyrek başında yaratıcılığıyla bulduğu sayılar maçı kontrolümüzde götürmemizi sağladı. Nevriye'nin boş şut isabetleriyle farkı koruduk ve rakibin direncini kırdık. Işıl ve Nuria'nın çift guard'da tempoyu istediği gibi yönlendirmesi ve savunmada da karşı taraftaki kısalara yaptığımız iyi baskı sonucu bu çeyreği de 22 sayı farkla 41-63 önde tamamladık.

Son çeyreğe rahat giren Sarayın Sultanları'nda genç oyuncular Meltem Yıldızhan, İnci Güçlü gibi isimler de şans bulurken, maçı da 53-82 gibi bir skorla rahat bir şekilde kazanmayı bildik.

Sarayın Sultanları'nda Jewell Loyd 22 sayı - 5 ribaund - 8 asist, Bahar Çağlar 16 sayı - 4 ribaund, Nevriye Yılmaz 13 sayı - 8 ribaund, Nuria Martinez, Işıl Alben ve Cansu Köksal 7'şer sayı üretti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0