BSL | Liderliği bırakmadık..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 9. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonunda Akın Çorap Yeşil Giresun ile karşılaşan Galatasaray Odeabank karşılaşmadan son çeyrekte ki etkili oyunuyla 90-74 galip ayrıldı. Bu galibiyetle 9. maçta 7. galibiyetini alan ekibimiz ligde ki liderliğini de sürdürdü. Kaptanımız Sinan Güler sakatlığı sebebiyle kadroda yer almazken, kadroda ki tüm oyuncular ise süre aldı.

Karşılaşmaya Şafak Edge, Vladimir Micov, Blake Schilb, Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalarda yayın gerisinden Caleb Green ile etkili oldu. Yüksek tempoda geçen ilk çeyreği de temsilcimiz 24-14 önde tamamladı. İkinci çeyrekte özellikle Joey Dorsey ile pota altında üstünlük kuran Yenilmez Armada, rakibinin arayı kapatmasına izin vermezken ilk yarıyı da 46-31 ile 15 sayı üstünlükle önde kapattı. 3. çeyreğe etkili başlayan ve arada ki farkı kapatan taraf Yeşil Giresun oldu. Özellikle hücum ribaundlarında üstünlük kuran Karadeniz temsilcisi, pota altında da Mutlu Demir ile ekibimize üstünlük kurdu. Bu sekansta skor 53-53'te eşitlense bile temsilcimiz rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve 3. çeyreği 60-56 önde tamamladı. Son çeyreğe baskılı savunma ile başlayan ve rakibine kolay sayı imkanı vermeyen Yenilmez Armada hücumda Göksenin Köksal ve Errick McCollum ile üç sayılık isabetler bularak farkı yeniden açtı. Rakibinin faul hakkını erken doldurmasını da iyi değerlendiren ekibimiz rakibine bir hamle şansı daha vermedi ve maçı 90-74'lük skorla galip tamamladı. Ekibimizde Errick McCollum 18 sayı-4 ribaund-4 asist ile etkili olurken ona Caleb Green 14 sayı-8 ribaund-3 asist, Stephane Lasme 12 sayı-8 ribaund, Joey Dorsey 11 sayı-6 ribaund ve Göksenin Köksal 12 sayı ile büyük destek verdi. Blake Schilb ise 8 sayı-7 ribaund-6 asistlik katkısıyla çok yönlü bir performans sergiledi. Bu maça Sinan Güler'in yokluğunda kaptan olarak çıkan Vladimir Micov ise 7 sayı-2 ribuand-3 asist ile son zamanlara göre etkisiz kaldı.

MAÇ İÇİNDE DALGALANMALAR
Maçla ilgili notlara geçersek eğer, en önemli soru işaretinin maç içinde ki kontak kapatmalar olduğunu görüyoruz. İki haftadır maç başlarında rakiplerine karşı çok iyi oynayan ve farkı 20 sayılara kadar çıkartan Galatasaray Odeabank, bu noktadan sonra gerek rotasyon gerekse konsantrasyon kayıpları nedeniyle rakiplerinin geri dönüşlerine izin verdi. Bu geri dönüşler ligde herhangi  bir kayıp yaşatmasa da şimdilik, Avrupa'da veya daha zorlu rakipler karşısında mutlaka sorun olacaktır. Koçumuz Ergin Ataman'da maç sonu yaptığı açıklamalarda bu duruma değinirken mutlaka sezon içerisinde düzeltmemiz gereken bir nokta bu. 

ROTASYONU KULLANMAK
Sezona başlarken görece dar bir rotasyonla başlayan Yenilmez Armada zorlu başlangıç fikstüründen minimum hasarla çıkma adına rotasyonu iyice daraltmıştı. Ancak son zamanlarda yaşanan yorgunluklar ve Sinan Güler'in de sakatlığının etkisiyle yavaş yavaş rotasyonumuzu genişlettiğimizi görüyoruz. Son 4 maçta ilk beşte Şafak Edge'yi kullanarak başlayan Ergin Ataman, İzzet Türkyılmaz'ı da birkaç maçtır rotasyona dahil etmiş durumda. Özellikle bu iki oyuncunun rotasyona girmesi, omuzlarına çok fazla yük binen Vladimir, Micov, Sinan Güler ve Caleb Green'i dinlendirip diri tutmak adına çok önemli. Ayrıca iki maçtır son dakikalarda Ege Arar ve Doğukan Şanlı'da süre buluyor. Ege ve Doğukan şu anlık kadroda 11. ve 12. oyuncular konumunda olsalar da sezon boyunca mutlaka kendilerini hazır tutmalılar ve şansı bulduklarında bunu çok iyi değerlendirmeliler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0