TKBL | Loyd cıvıl cıvıl oynadı, Sarayın Sultanları farklı kazandı!

Kadınlar Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray kadın basketbol takımı, ligin 8.haftasında Mersin BŞB'i evinde ağırladı. Rakibi karşsıında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri, genç oyuncusu Jewell Loyd'un önderliğinde sahadan 76-67'lik galibiyetle ayrıldı ve ligde 5.galibiyetine ulaştı. 22 sayı ile oynayan Amerikalı çaylak takımın en skoreri olurken, takımımızda Işıl - Bahar - Nevriye ve Jelena çift haneleri sayılara ulaşan isimler oldu.

Maça Bahar'ın klasikleşmiş şutlarından biriyle başladık. Savunmada pota altında sertlik koyduk ve Mersin'e problem yarattık. Işıl ve Jelena'nın basketleriyle durumu 14-5'e getirdik. Savunmada ısrarla zorlama atışlara giden Mersin karşısında kısa savunmasında ödün vermeyince, Mersin bu çeyrekte 9 sayı bulabildi ve çeyreği Jewell Loyd'un üçlüğü ile 23-9 önde bitirdik.

Angel McCoughtry ve Aneika Henry'nin etkinliğiyle başlayan Mersin karşısında Jelena'nın 1'e 1'leriyle ayakta durduk. Işıl'ın bugün ki kararlı oyunu ile organizasyonda genişliği sağlayan takımımız, Jewell Loyd'un orta mesafe isabetiyle durumu 31-20'ye getirdik. Jewell Loyd bu çeyrekte oldukça sorumluluk alıp kullandığı toplarda fark yaratmaya başladı. Karşı taraf serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla ilerlerken çeyreği 42-28 üstünlüğümüzle bitirdik.

Jelena ve Petra'nın turnikeleriyle 3. çeyreğe 4-0 ile başlayan Sarayın Sultanları karşısında Kuzina ve Angel'ın ard arda üçlükleriyle maça tutunmaya çalışan Mersin'e cevap Jewell Loyd'dan geldi ve o da ard arda 2 üçlük yolladı. Israrla pota altına yakın oyunumuz sürerken, Jelena'nın yakın atışı ve Işıl'ın turnikesiyle durum 56-42'ye geldi. Çeyrek sonuna doğru Bria Hartley'in ard arda potaya drive'larıyla farkı eritmeye çalışsa da Jewell Loyd'un atışıyla çeyreği 60-48 önde kapadık.

Son çeyreğe Angel kararlı başladı. Üçlük, jump-shot ve turnike ile farkı 5'e indirdi. Işıl'ın üçlüğü ve Nevriye'nin sırtı dönük atışıyla nefes aldık. Ardından Nevriye'den bir de üçlük geldi ve farkı 10'a (69-59) çıkardık. Maçın bitmesine 2 buçuk dakika kala Bahar'ın orta mesafe isabetiyle maçı koparma noktasına getiren Sarayın Sultanları, her ne kadar Hartley ve Angel'ın potaya drive'larından bulduğu basketlere rağmen 20 saniye kala Nevriye'nin üçlüğüyle noktayı koydu ve maçı 76-67 kazandı.

Sarayın Sultanları'nda Jewell Loyd 22 sayı - 7 ribaund, Işıl Alben 15 sayı - 7 asist, Jelena Dubljevic 12 sayı - 6 ribaund, Bahar Çağlar 11 sayı - 8 ribaund ve Nevriye Yılmaz'da 11 sayı - 4 ribaund ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0