TKBL | Üçlük olup yağdık..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde son iki sezonun şampiyonu Galatasaray kadın basketbol takımı, ligde bir hafta içerisinde oynadığı 3.karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak 2015 yılını galibiyetle kapattı. Ligin 12.haftasında evinde İstanbul Üniversitesi'ni ağırlayan ve rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri sahadan 92-44 gibi ezici bir skorla mağlup etmeyi başardı. Son çeyreğinde genç oyuncuların sahne aldığı karşılaşmada 16 sayı kaydeden Petra Kulichova takımın en skorer ismi olurken, Nevriye Yılmaz mücadeleyi 15 sayı - 10 ribaund ile tamamladı.

Maça Petra'nın 4 sayısı ile başladık. Jewell Loyd ve Nevriye'nin orta mesafeleri ile 8-7 öne geçtik. Karşı tarafta ısrarla pota altına oynadı ve Elizabeth Williams ile sayılar çıkardı. Işıl'ın bir orta mesafe ve bir üçlüğü ile kontrolü ele aldık. İstanbul Üniversitesi, Tan White ile sayılar bulsa da Bahar'ın orta mesafe şutuyla çeyreği 17-15 önde bitirdik.

İkinci çeyreğe Loyd ve Nevriye'nin boş şutlarından bulduğu isabetlerle başladık. Mircheva'nın tepeden bulduğu üçlükle durum 21-20'ye geldi, Nevriye hemen karşılık verdi. İkili oyunlarda Nevriye'yi etkili kullanmaya devam ettik ve bir üçlük daha bulduk. Bu çeyrekte hücumda daha hızlı oynadık ve boş pozisyonlar bulduk. Cansu'nun 2 ceza şutu ve turnikesiyle ilk yarıyı 44-29 önde kapadık.

3. çeyrekte maçı fiilen bitirdik. Sürekli pota altına yaptığımız drive'larla kısalarımız sayılar üretti. Kulichova'nın ard arda bitirdiği basketler ve Nevriye, Işıl ve Nuria'nın ard arda üçlükleriyle farkı 26'ya kadar çıkardık. Maçı domine ettik. Müthiş şut yüzdesi sağladık. Maç boyunca %57'lik üçlük yüzdesiyle oynadık. Hücumda organizasyonu belli, rahat ve kompakt oynayıp adeta aktık. Çeyreğin son dakikalarına doğru Bahar ve Nevriye ile sayılar bulduk ve çeyreği 71-39 önde tamamladık.

Son çeyreğe rölantide ve 34 sayılık farkın verdiği rahatlıkla başladık. Petra'nın ard arda sayıları devam etti. Karşı tarafta rotasyona gidip genç oyunculara süre vermeye başladı. Maçın sonlarına doğru İnci Güçlü, Meltem Yıldızhan, Seda Deniz gibi genç oyuncularımız da süre alırken, maçı rahat bir şekilde 92-44 kazandık.

Takımımızda Petra Kulichova 16 sayı - 7 ribaund, Nevriye Yılmaz 15 sayı - 10 ribaund, Işıl Alben 14 sayı - 5 ribaund - 5 asist, Jewell Loyd 13 sayı, Bahar Çağlar ise 10 sayı - 4 ribaund - 6 asist ile oynadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0