TKBL | Beşiktaş'a 42 sayı fark...

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluk mücadelesine devam eden ve yolunda dolu dizgin yürüyen Galatasaray kadın basketbol takımı, ezeli rakibi Beşiktaş'ı evinde ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri, ilk yarısını 13 sayı önde kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısında müthiş bir performans sergiledi ve sahadan 92-50'lik galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetle ligde üstüste 4.galibiyetine imza atan Sarayın Sultanları adına en skorer isimler 21 sayı üreten Jewell Loyd ve Nevriye Yılmaz olurken, kadrodaki tüm oyuncular skora katkı sağladı.

Maça Nevriye ve Bahar'ın şut isabetleriyle başladık. Işıl'ın turnikesi ve Nevriye'nin pota altındaki boş pozisyonda basketiyle farkı daha maçın başlarında 8-10 sayı bandına çektik. Karşı tarafta Cappie Pondexter, jump-shot'ları ile skorda tutunmaya çalıştı. Çeyreğin sonuna doğru Jewell Loyd sahneye çıktı ve ard arda 10 sayı buldu, çeyreği de 23-13 önde bitirdik.

İkinci çeyreğe Bahar'ın pota altında fiziksel avantajından ötürü bulduğu sayılarla başladık. Karşı tarafta Milovanovic hücumda ana parçaya büründü ve üst üste sayılar üretti. Cansu'nun üçlüğü ve Nevriye'nin orta mesafe şutuyla farkı 14'e (32-18) çıkardık. Hücumda bu çeyrekte fauller bularak çizgiye geldik ve çizgiden bulduğumuz sayılarla ilerledik. Karşı tarafta Cappie'nin jump-shot ve Viana'nın üçlüğüyle hücumda kıpırdanmaya çalışsa da ilk yarıyı 39-26 önde kapadık.

Üçüncü çeyreğe pota altındaki büyük avantajımızı kullanarak başladık ve Nevriye+Petra ile sayılar çıkardık. Özellikle Beşiktaş pota altına doğru oyunumuz devam etti ve farkı arttırdık. Cansu'da sağ dipte yaptığı drive'lar ile sayılar üretti. Cappie ve Grishaeva ile zoraki basketler bulan Beşiktaş karşısında baskın ve kontrollü oyunumuz devam etti. Çeyreği de Petra'nın basketiyle 61-41 önde tamamladık.

Son çeyreğe Jewell Loyd ve Nevriye'nin boş pozisyonları değerlendirerek bulduğu basketlerle başladık. Beşiktaş savunmadaki kimliğini iyice kaybetti ve rahat hücumlarla farkı arttırdık. Farkta 30'un üstüne çıktı ve rakibin de direnci kırıldı. Maçın son dakikalarına doğru genç oyuncularımız İnci Güçlü, Meltem Yıldızhan ve Seda Deniz'e de süre verdik ve bütün oyuncularımız hem süre almış olup hem de sayı üretti. Maçı da 92-50 kazanarak üst üste 4. galibiyetimizi aldık.

Nevriye Yılmaz ve Jewell Loyd 21'er sayı, Cansu Köksal ve Bahar Çağlar'da 10'ar sayı ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0